Preşedintele parlamentului Ungariei a semnat ratificarea aderării Suediei la NATO

Sursa Foto: Isac Nóbrega/PR

Preşedintele parlamentului Ungariei Laszlo Kover a semnat ratificarea aderării Suediei la NATO şi a transmis legislaţia biroului preşedintelui pentru promulgare, arată sâmbătă înregistrarea voturilor pe site-ul parlamentului, notează Reuters.

Parlamentarii au aprobat aderarea Suediei la NATO pe 26 februarie, depăşind ultimul obstacol înainte de pasul istoric al ţării nordice a cărei neutralitate a durat trecând prin două războaie mondiale şi Războiul Rece.

Votul ungar a pus capăt lunilor de întârziere pentru a finaliza schimbarea politicii de securitate a Suediei şi a urmat vizitei prim-ministrului suedez Ulf Kristersson, în timpul căreia cele două ţări au semnat un acord de arme.

Guvernul prim-ministrului ungar Viktor Orban s-a confruntat cu presiuni din partea aliaţilor NATO pentru a se alinia şi pecetlui aderarea Suediei la alianţă. Preşedintele Ungariei dispune acum de până la cinci zile pentru a promulga legislaţia.

Stockholmul şi-a abandonat politica de nealiniere pentru o mai mare siguranţă în interiorul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord după invadarea Ucrainei de către Rusia în 2022.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: