Skip to content
Politică

Președintele PE condamnă refuzul Greciei de a discuta cu troica CE-FMI-BCE

Președintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, consideră „iresponsabilă” atitudinea Greciei care intenționează să înceteze colaborarea cu troica formată din Comisia Europeană, FMI și Banca Centrală Europeană (BCE), transmite AFP, informează Agerpres.

”Dacă guvernul grec efectiv nu mai vrea să conlucreze cu creditorii săi pe bazele actuale, cred că acest lucru este iresponsabil’‘, a spus Schulz, într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung care va apărea duminică.

Martin Schulz, primul responsabil european primit la Atena de noul premier grec Alexis Tsipras, a estimat că negocierile dintre Grecia și creditorii săi internaționali nu se vor putea desfășura decât pe calea consensului și nu pe cea a provocării.

Noul ministru de finanțe grec, Yanis Varoufakis, a declarat vineri că Atena nu are intenția de a colabora cu troica internațională, formată din experți ai CE, FMI și BCE și mandatată să evalueze reformele din Grecia în schimbul furnizării tranșelor din cadrul ajutorului financiar.

Sursă foto tg24.sky.it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *