Skip to content
Politică

Președintele PMP cere boicotarea unui lanț de benzinării. Motivul este uluitor

bzi.ro

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, solicită boicotarea unui lanț de benzinării. Motivul invocat de către fostul șef de stat este uluitor.

Senatorul Traian Băsescu a făcut sâmbătă la Şcoala de Vară de la Neptun a tinerilor PMP un apel către români, ca să nu mai cumpere combustibil din benzinăriile companiei ungare Mol, politicianul spunând că în aceste staţii de carburant sunt distribuite hărţi ale Ţinutului Secuiesc autonom şi că „nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită”, transmite News.ro.

„Aş remarca încă un lucru care mă deranjează cumplit: aşa-numita dispută româno-maghiară plecată de la o hotărâre judicătorească. În România, deocamdată nimeni nu pune sub semnul întrebării hotărârile judecătoreşti. Nu ăsta este însă aspectul pe care vreau să îl sublinez, ci ceea ce face o compaie pe care România a primit-o cu ospitalitate pe teritoriul ei. Este vorba despre compania petrolieră Mol, companie aparţinând Ungariei. În toate staţiile Mol se distribuie hărţi cu Ţinutul Secuiesc autonom. Dragii mei, toţi cei care aveţi maşini, vă rog din suflet nu mai cumpăraţi combustibil de la Mol”, a afirmat fostul şef al statului, moment în care a fost aplaudat de către cei aproximativ 300 de participanţi la Şcoala de Vară a tinerilor PMP.

Băsescu a continuat, spunând că „nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită”.

„Sunt atâtea benzinării. Nu mai cumpăraţi benzină de la Mol, pentru că nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită! Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile Mol autonomia Ţinutului Secuiesc, pe teritoriul unei ţări în a cărei Constituţie spune foarte clar că este stat unitar?” s-a întrebat liderul PMP.

Parlamentarul s-a referit şi la o declaraţie a liderului UDMR, Kelemen Hunor.

„Eu nu am să uit declaraţia lui Kelemen Hunor că pentru ei 1 Decembrie este o zi de doliu, nu o zi de sărbătoare, uitând acest Kelemen Hunor că este cetăţean român, că s-a născut aici. Din păcate, lider oportunişti, populişti din UDMR promovează aceste idei de lipsă de respect pentru istoria şi realităţile ţării în care te-ai născut şi al cărei cetăţean eşti”, a tunat Traian Băsescu.

Ungaria a anunţat oficial vineri că nu susţine aderarea României şi Croaţiei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), invocând faptul că autorităţile române ar fi decis suspendarea cursurilor Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

Aproape 2.000 de persoane au participat miercuri, în faţa Prefecturii din Târgu Mureş, la un miting de protest faţă de desfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic.

 

1 comentariu la “Președintele PMP cere boicotarea unui lanț de benzinării. Motivul este uluitor

  1. Câteodată mai are şi idei bune=)))) Dar mă-ntreb dacă această „idee” are intenţii(dedesubturi) bune…
    Dacă nu cumva va duce la amplificarea conflictului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *