Skip to content
Politică

Președintele PMP critică intervenția jandarmeriei de la Topoloveni: „Ciomăgarii” lui Dragnea vor răspunde în faţa legii

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PMP, Eugen Tomac, critică intervenția jandarmeriei de la Topoloveni față de mai multe persoane care protestau anti-PSD. Într-o postare pe pagina de facebook, Tomac afirmă că dosarul deschis de Parchetul Militar în acest caz este un semn  de normalitate.

”„Ciomăgarii” lui Dragnea vor răspunde în faţa legii pentru agresiunile nejustificate împotriva românilor care protestează paşnic contra PSD.

Dosarul deschis de Parchetul Militar după ce jandarmii au băgat în dube protestatarii paşnici de la Topoloveni de săptămâna trecută este un semn de normalitate. Lipsirea de libertate, fără temei, a acelor oameni care îşi exprimau opinia de o manieră nonviolentă nu diferă cu nimic de represiunea Jandarmeriei de la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. Slavă Domnului, România încă mai respiră şi nu a ajuns dictatura militară pe care ne-o pregătesc Liviu Dragnea şi Carmen Dan”, a scris Eugen Tomac pe facebook.

De altfel, parlamentarul a mai scris că ”șefii Jandarmeriei şi cei care pun în aplicare aceste ordine ilegale ar trebui să se gândească bine dacă vor să fie idioţii utili ai PSD – ALDE”.

”Şefii Jandarmeriei şi cei care pun în aplicare aceste ordine ilegale ar trebui să se gândească bine dacă vor să fie idioţii utili ai PSD – ALDE şi dacă merită să plătească scump cu propria libertate doar pentru că urechile lui Dragnea nu vor să fie deranjate auzind ceea ce gândesc românii despre el.
Având în vedere acest dosar penal din oficiu, se întăreşte necesitatea demisiilor ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a şefilor Jandarmeriei. Mai ales că, din postura în care se află, pot influenţa ancheta.

De principiu, nu cred că Justiţia trebuie să rezolve problemele politice cu care se confruntă ţara. Asta trebuie făcută de români la vot pe 26 mai. Cred însă că toate aceste abuzuri grosolane nu pot rămâne nepedepsite, pentru că asta ar însemna că suntem deja în dictatură.

Fac un apel către românii care s-au săturat de PSD să meargă la urne pe 26 mai, să voteze PMP, poziţia 8 pe buletine, şi DA la cele două întrebări de la referendum. Dacă Dragnea şi clica lui vor fi îndepărtaţi de la Putere, atunci abuzuri grave precum cele de la Topoloveni nu se vor mai putea întâmpla”, a mai adăugat Eugen Tomac.

Reactia liderului PMP vine în contextul în care mai multe persoane au fost urcate  în dubele jandarmeriei și duse la secție, sub pretextul că nu pot asista la un „eveniment privat”, respectiv un miting PSD pe domeniul public la Topoloveni. Oamenii au fost eliberați de abia după ce acțiunea de partid s-a încheiat.

Liviu Dragnea și Gabriela Zoană, deputat PSD, au participat la un miting electoral în Topoloveni. La fel ca și la alte evenimente, acolo și-au făcut apariția contra-manifestanți.

În jur de 10 oameni s-au strâns în fața Casei de Cultură cu bannere și scandau mesaje anti-PSD. Aceștia afișau mesajul „Argeșul contează! Țara n-a votat hoția! Voi nu sunteți România!.

Colonelul de jandarmi care a dispus ridicarea protestatarilor de la Topoloveni care manifestau împotriva lui Liviu Dragnea a fost implicat și în acțiunea jandarmilor din 10 august din Piața Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *