Skip to content
Politică

Preşedintele PMP Eugen Tomac anunţă că partidul susţine alegeri anticipate cu condiţia reducerii numărului de parlamentari şi alegerii primarilor în două tururi de scrutin

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, spune că parlamentarii PMP susţin organizarea de alegeri anticipate cu „câteva condiţii esenţiale”, acestea fiind reducerea numărului parlamentarilor la 300 şi alegerea primarilor în două tururi de scrutin, potrivit News.ro.

Da, PMP-ul susţine alegerile anticipate, dar cu câteva condiţii esenţiale pe care le putem rezolva mâine. În Parlament se află Legea cu privire la reducere numărului de parlamentari la 300. Ea are nevoie doar de un singur vot. În Senat a fost adoptată tacit şi românii aşteaptă ca Parlamentul să aibă mai puţini parlamentari şi mai buni. De asemenea, credem că trebuie să respectăm ceea ce le-am promis românilor şi anume alegerea primarilor în două tururi. Am avut ieri o întâlnire cu premierul Orban şi i-am spus: pentru PMP acest obiectiv este sfânt. (…) Şi din nou în Parlament este iniţiativa noastră pe care Senatul a adoptat-o, mai e nevoie de un vot în Camera Deputaţilor. Cu aceste condiţii susţinem şi alegeri anticipate, altfel, este doar o păcăleală. România are nevoie de reforme solide şi o reformă politică reală poate începe cu atingerea acestor două obiective” a afirmat Eugen Tomac vineri, în discursul ţinut la Colegiul Naţional al PMP care are loc la Sinaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *