Skip to content
Politică

Președintele PMP Tulcea: Avem probleme cu banii, dar o să îmi fac mea culpa și o să retrag cererea de șomaj tehnic pentru secretara organizației

DRP Romania Facebook

În exclusivitate pentru PSnews.ro, președintele PMP Tulcea, Victor Tarhon a anunțat că va retrage solicitarea de șomaj tehnic pentru secretara organizației.

Anunțul acestuia vine după ce organizația județeană Tulcea a PMP a solicitat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) să beneficieze de prevederile ordonanței de urgență 32/2020, care prevede acordarea unui sprijin pentru angajații companiilor ale căror venituri au fost afectate în perioada stării de urgență instituită din cauza pandemiei de coronavirus.

Victor Tarhon a explicat să secretara nu este membru de partid, ci este angajată cu contract de muncă part-time. „Este un simplu cetățean care avea un contract legal parțial de muncă. E o chestiune care poate să fie analizată și care poate fi înțeleasă sau neînțeleasă”, spune acesta.

Totodată, președintele PMP Tulcea a recunoscut că există probleme cu banii în organizație. „Suntem un partid de tip nou și încercăm să ne păstrăm în litera și spiritul legii, adică trăim din cotizații, nu avem alte surse”, a precizat acesta.

„Înțeleg că este o eroare materială, în opinia mai multor reprezentanți ai mass-media și sunt pe cale de a-mi retrage aceste documente. Am luat legătura și cu președintele partidului, domnul Eugen Tomac, și mi-a spus să încerc totuși să găsesc mijloace pecuniare licite cu care să reușim să ținem persoana în plată, nu neapărat în activitate pentru că este interzis să se deplaseze de la domiciliu la sediul de partid pentru a-și face datoria.

O să retrag cererea de șomaj tehnic. O să îmi fac mea culpa, am considerat că se încadrează în prevederile ordonanței, dar se pare că nu este moral. Noi, cei care facem politică, trebuie să fim mai morali decât restul lumii. Secretara nu este membră de partid, este un simplu cetățean care avea un contract legal parțial de muncă. E o chestiune care poate să fie analizată și care poate fi înțeleasă sau neînțeleasă.

Eu îmi fac mea culpa. Sunt un om vechi de partid și înțeleg că am adus prejudicii de imagine în aceste momente dificile națiunii. Îmi pare rău că se exagerează pe aceste lucruri. Am considerat, citind legislația, că se poate, din păcate nu am avut aceeași atenție și cu privire la impactul public. Probabil că o să avem o discuție cu ea să nu cumva să demisioneze. Dacă o să se solicite alte sancțiuni în ceea ce mă privește o să vedem, dar mă îndoiesc. Avem probleme cu banii în organizație pentru că suntem un partid de tip nou și încercăm să ne păstrăm în litera și spiritul legii, adică trăim din cotizații, nu avem alte surse. La Tulcea este un județ mai mic, populație mai puțină. Este o situație care mie mi se pare că nu este ieșită din comun decât dacă se dorește să fie.

Este o autoritate, AEP, care verifică toate operațiunile financiar-contabile care se întâmplă în partide pe diverse intervale de timp și se verifică în mod special modul în care se operează cu banii în raport cu persoanele salariate. Dacă au contracte de muncă sau cumva se îndrăznește să se lucreze la negru. În ceea ce mă privește, cunosc legislația foarte bine și am fost întotdeauna în litera și spiritul legii. Eu sunt angajator, iar secretara este salariata partidului și are niște drepturi și se poate îndrepta împotriva angajatorului. Sunt nuanțe și dacă cineva interesat ar sta și ar analiza ar putea să nu facă atât de multă discuție pe temă”, a declarat Victor Tarhon, pentru PSnews.ro

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *