Skip to content
Politică

Preşedintele PNL, avertisment ferm către colegii de partid

Alina Gorghiu a transmis un avertisment ferm către liberali în care a vorbit despre cel mai mare pericol care pândește partidul. Avertismentul pleacă de la votul privind urmarirea penala a lui Varujan Vosganian.

Gorghiu susţine totuşi că momentul Vosganian nu este unul definitoriu pentru PNL şi că îşi doreşte să găsească soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se repete.

„Au existat reacții dure ca urmare a votului din Senat, așa cum era firesc. Este un moment în care ne dăm seama că fiecare greșeală ne poate costa foarte scump: încrederea electoratului care a ales o schimbare în noiembrie 2014. Oamenii au aceleași așteptări de la noi – de altfel, așteptări firești, dar pe care clasa politică le-a trădat constant: să acționăm în spiritul a ceea ce spunem, să ne comportăm democratic, să ne asumăm faptul că nu suntem cetățeni de rang superior, mai ales în fața legii.
Fără a vrea să găsesc scuze nimănui, țin să spun că incidentul din Senat nu este unul definitoriu pentru PNL. Tocmai de aceea, cred că suntem datori ca în cel mai scurt timp să demonstrăm lucrul acesta. Un prim pas – necesar, dar nu suficient – a fost deja făcut, prin demisia dlui senator Vosganian din PNL. Îmi doresc, de asemenea, ca împreună cu colegii mei, să găsim soluții pentru ca astfel de situații să nu se repete”, scrie Alina Gorghiu pe blog.

Aceasta adaugă că PNL a atins un vârf al încrederii electoratului, iar pericolul cel mai mare este dezvoltarea unui sentiment de automulţumire.

„Cred că cele mai aspre sancțiuni au venit sub forma reacțiilor în urma votului din Senat și sunt convinsă că toți colegii mei le-au resimțit. De aceea, este important să conștientizăm că fiecare dintre noi este responsabil pentru imaginea PNL și pentru cum va evolua încrederea oamenilor în noi.
Mesajul meu nu doar către senatorii PNL, ci către toți colegii liberali, este să învățăm lecția acestor zile. PNL a atins un vârf al încrederii electoratului, iar pericolul cel mai mare acum este să dezvoltăm un sentiment de automulțumire. Acest moment bun, în care ne aflăm încă, ne obligă, însă, la maximă responsabilitate și luciditate”, a spus Alina Gorghiu în interviul acordat pentru Știri Diaspora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *