Skip to content
Politică

Preşedintele PNL Brăila cere demisia unui consilierul judeţean PSD. Social-democratul Marius Dobrotă a susţinut că nu este de acord ca armamentul NATO să treacă prin România

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Popa, solicită demisia consilierului judeţean social-democrat Marius Dobrotă din toate funcţiile publice pe care le deţine după ce acesta a declarat public că nu este de acord cu tranzitul prin România al armamentului pentru Ucraina oferit de ţările NATO.

„Atitudinile anti-NATO şi dragostea pentru comunism să şi le manifeste la partid. Demisia lui Dobrotă din Consiliul Judeţean şi ATOP este obligatorie. Pe brăileni nu îi interesează discursul toxic al acestuia, ci, în cel mai bun caz, ce face pentru brăileni în calitate de ales local. Opiniile lui sunt incompatibile cu funcţiile deţinute. Daca nu pleacă, înseamnă că PSD se regăseşte în acest discurs toxic. Româania este stat membru NATO şi un stat care a condamnat clar invazia militară din Ucraina şi agresiunea Rusiei. Poate află şi Dobrotă că PSD e parte a statului român”, a declarat preşedintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, vineri, într-o postare pe Facebook.

Reacţia lui Popa vine după ce consilierul judeţean social-democrat s-a exprimat public împotriva trecerii convoaielor cu armament prin România, dând exemplul Ungariei care a refuzat acest lucru şi catalogându-i drept „proşti” pe cei din Guvern, chiar dacă printre aceştia sunt şi membri PSD.

„Eu nu sunt de acord cu tranzitul de armament prin România cu destinaţia Ucraina. Ungaria a oferit un refuz categoric, iar Polonia nici nu a primit solicitări. Repetăm greşelile din cel de-al Doilea Război Mondial fiindcă proştii care ne conduc nu cunosc istorie? Suntem, încă o data proştii Europei? Doar proştii care nu cunosc istorie pot repeta greşelile trecutului”, declara consilierul judeţean PSD Marius Dobrotă.

Totodată, alesul PSD îl lauda pe fostul dictator Nicolae Ceauşescu şi acţiunile acestuia din fruntea Partidului Comunist Român.

„Niciun neam, nicio ţară şi niciun derbedeu nu avea curajul să ne strice liniştea şi să ne distrugă pacea în timpul fostului regim. Prima regulă a unui stat, a unui conducător de ţară, pe care trebuie să ne-o reamintim din cărţile de istorie sau din învăţăturile părinţilor, a fost aceea de a se <<pune bine cu vecinii>>. Până vine să te apere NRF-ul cu 500 de militari sau unchiul SAM, într-un termen rezonabil de 5-10 zile, poţi rămâne în chiloţi sau mai rău, fiindcă nu dă nimeni nici  ceapă degerată pe neamul nostru”, consideră consilierul judeţean Marius Dobrotă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *