Skip to content
Alegeri Politică

Președintele PNL Diaspora, Viorel Badea: Este prima dată când românii din diaspora decid cu subiect și predicat ce se întâmplă în politica și administrarea României

Președintele PNL Diaspora, Viorel Badea, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a declarat că prezența mare a românilor din diaspora la alegerile de duminică demonstrează că românii de peste hotare „au înțeles perfect ce înseamnă Klaus Iohannis pentru România și pentru națiunea română”.

Badea le-a mulțumit colegilor din diaspora pentru eforturile depuse și nu în ultimul rând i-a mulțumit și președintelui PNL, Ludovic Orban, despre care spune că „este primul președinte al PNL care a transmis mesaje foarte clare românilor din diaspora și care a fost preocupat de ceea ce înseamnă politica românească în diaspora”.

„Eu mă așteptam ca diaspora să facă diferența de această dată pentru că a fost o mobilizare excepțională în diaspora, candidatul nostru a fost de departe cel mai bun. Diaspora poate reacționa în val la anumite apariții politice pasagere, dar atunci când este vorba să identifice un candidat care cu adevărat îi poate reprezenta și le poate face posibilă reîntoarcerea acasă, evident că se prezintă la vot. Aceasta a fost, din punctul meu de vedere, știrea acestor alegeri: faptul că diaspora a înțeles perfect ce înseamnă Klaus Iohannis pentru România și pentru națiunea română. Acesta a fost motivul principal pentru care românii au ieșit astăzi la vot.

În turul 2 sunt convins că oamenii vor ieși tot în număr foarte mare la vot și sunt convins că vor vota în continuare Klaus Iohannis. Votul pentru Klaus Iohannis este un vot care vine și pentru PNL. Aș vrea să le mulțumesc foarte mult și colegilor mei din organizația Diaspora, care au fost extraordinari. Gândiți-vă că oamenii aceștia sunt oameni care fac politică din convingere, din voluntariat și pentru că speră că într-o bună zi ei vor reveni acasă.

Le mulțumesc foarte mult lor și nu în ultimul rând vreau să-i mulțumesc președintelui PNL, Ludovic Orban, pentru că este primul președinte al PNL care a transmis mesaje foarte clare românilor din diaspora și care a fost preocupat de ceea ce înseamnă politica românească în diaspora. Nu au mai fost probleme în diaspora de această dată. Sistemul informatic care a fost gestionat de STS a funcționat impecabil, oamenii care au fost în secții s-au mișcat extraordinar de bine. Gândiți-vă că s-a votat un om la 30-40 de secunde, cu o viteză extraordinară. A fost extrem de important faptul că mesajele politice au circulat extrem de bine, ceea ce ne arată nouă că românii din diaspora sunt foarte bine puși la punct cu modul în care funcționează politica din România. Eu cred că este prima dată când, într-adevăr, românii din diaspora, datorită modului de a-și face simțită prezența la vot, decid cu subiect și predicat ce se întâmplă în politică și administrarea României”, a declarat președintele PNL Diaspora Viorel Badea

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *