Skip to content
Puterea Știrilor Video

Președintele PNL Galați, George Stângă: Planul PSD de a avea secții separate de vot, un haos

Featured Video Play Icon

Președintele PNL Galați, George Stângă, a fost invitat la ”Puterea Știrilor”, unde a vorbit, printre altele și despre anunțul  PSD de a avea secții de votare separate în ziua alegerilor europarlamentare. Acesta nu crede că social-democrații vor pune în aplicare acest demers, deoarece nu este unul legislativ și că ”au vrut să creeze haos, au vrut să dezinformeze,au vrut să vadă care este reacția opiniei publice”.

 

”Nu cred ca vor fi secții de votare diferite, pentru ca legislatia este aceeași și pentru noi și pentru psd-iști și în lege este prevăzut foarte clar că trebuie să existe o singură secție de votare. Au vrut să creeze haos, au vrut să dezinformeze,au vrut să vadă care este reacția opiniei publice. Mai  mult decât atât,  nu știu dacă temerea lor cea mare este pe partea de referendum. Până la urmă referendumul este un act  consultativ. Consultăm cetățenii să vedem ce părere au despre ceea ce se întâmplă. Problema lor cea mare este frica de vot, frica de vot pe alegerile europarlamentare, pentru că o prezență masivă la vot, scade considerabil, procentul pe care PSD îl va  obține la aceste alegeri”, a afirmat liberalul.

Reamintim că Mircea Drăghici, coordonatorul campaniei electorale a PSD, a declarat în data de 28 martie,  că legea nu permite organizarea europarlamentarelor și a referendumului (hotărât de Klaus Iohannis pentru 26 mai) în aceleași secții de votare. În pofida acestui anunț, legea 3/2000 (legea referendumului) îl contrazice. Senatorul USR Florina Presadă a spus că PSD se pregăteşte să dea ordonanţă de urgenţă pentru ca alegerile europarlamentare şi referendumul să fie organizate în secţii de votare separate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *