Președintele PNL Neamț: 89 de școli vor beneficia de infrastructură modernă

Fonduri europene
Sursa foto: media.pnl.ro

George Lazăr, președintele PNL Neamț, a anunțat că 89 de școli vor beneficia de infrastructură modernă în 63 de localități. În total vor fi investiți 96,4 milioane lei pentru dotarea școlilor din Neamț unităților de învățământ preuniversitar, conform media.pnl.ro

George Lazăr: „Veşti bune pentru nemțeni! În județul Neamț vor ajunge, în total, 96.473.803 lei, fonduri europene destinate dotării școlilor cu mobilier modern și echipamente IT performante”.

„Fondurile, alocate prin Ministerul Educației, au fost accesate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta C 15- Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar, a spus liberalul.

89 de școli din Neamț vor beneficia de infrastructură modernă

Acesta a subliniat că „89 de școli vor beneficia de infrastructură modernă, în 63 de localități. Fiecare școală inclusă în proiectele depuse va fi dotată cu mobilier și materiale didactice, precum și cu echipamente tehnologice performante, extrem de utile în pregătirea noilor generații”.

„În calitate de președinte al PNL Neamt, mă bucur că în județul Neamț ajung sume importante din fonduri europene și că se fac investiții serioase și foarte necesare pentru dezvoltarea comunităților locale. Așa cum întotdeauna am spus, educația stă la baza succesului acestei generații în care ne punem speranța și avem datoria de a sprijini școala românească să ofere elevilor îndrumarea și pregătirea de care au nevoie”, a precizat George Lazăr.

„Sunt tată și știu cât de important este pentru un părinte ca școala unde îi învață copiii să fie dotată corespunzător, să dispună de resursele materiale necesare pentru actul educațional, astfel încât, pregătirea și dedicarea dascălilor să fie susținută de condiții calitative ale mediului unde copiii noștri își petrec zilnic, mai bine de jumătate din zi”, a spus acesta.

Numeroase proiecte de investiții deschise la Ministerul Educației

Președintele PNL Neamț a subliniat că „educația este o prioritate și trebuie să investim suficient cât să putem aduce școlile din județul Neamț la nivelul de dezvoltare pe care îl vedem în școlile europene”.

„Performanța în educație, dincolo de eforturile constante ale dascălilor, este influențată și de accesul la echipamente moderne, la materiale didactice calitative, care să vină în sprijinul dascălului și să deschidă orizonturi noi elevilor”, a spus liberalul.

George Lazăr a mai afirmat că „sunt numeroase proiecte de investiții deschise la Ministerul Educației, condus de doamna ministru Ligia Deca, împreună cu care am discutat de mai multe ori despre necesitățile din școlile nemțene și despre cele mai potrivite oportunități de investiții pentru județul nostru”.

„Îi felicit pe domnii primari din județul Neamț și pe domnii directori ai școlilor beneficiare a fondurilor europene pentru realizarea acestor proiecte, care au permis accesarea fondurilor pentru investiții pe care, cu siguranță, atât elevii, cât și cadrele didactice și părinții, le vor primi cu bucurie”, a declarat acesta.

„Le mulțumesc, totodată, tuturor funcționarilor din administrațiile publice locale care au muncit pentru realizarea proiectelor, dând dovadă de seriozitate și responsabilitate, fără de care nu am fi obținut aceste importante finanțări pentru județul nostru. Sunt pași importanți pentru dezvoltarea locală, dar mai ales pentru menținerea performanțelor școlare ale elevilor cu care ne mândrim și cărora le datorăm cele mai bune condiții de învățare! Și la Neamț se poate”, a transmis George Lazăr.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL