Skip to content
Europa

Președintele Poloniei, infectat cu coronavirus

facebook Andrzej Duda

Preşedintele polonez Andrzej Duda (48 de ani) a fost testat pozitiv la noul coronavirus, dar se simte bine, a anunţat ministrul secretar de stat pentru administraţia prezidenţială Blazej Spychalski sâmbătă, transmite Agerpres.

Preşedintele a fost testat ieri (vineri – n.r.) pentru noul coronavirus. Rezultatul s-a dovedit a fi pozitiv. Preşedintele este bine. Suntem în contact cu serviciile medicale relevante”, a precizat Spychalski.

Infectarea lui Duda are loc în contextul în care ţara se confruntă cu o creștere rapidă a numărului cazurilor de COVID-19, ajungând vineri la un record de peste 13.600.

Andrzej Duda, în vârstă de 48 de ani, care a câștigat în acest an al doilea mandat, are în mare parte un rol ceremonial, dar are puterea de a bloca legislaţia adoptată de parlament folosindu-şi dreptul de veto. El este un aliat al Partidului Lege şi Justiţie (PiS) la putere.

De sâmbătă în Polonia vor intra în vigoare mai multe restricţii pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, inclusiv o închidere de două săptămâni a restaurantelor şi barurilor.

Ministerul Sănătăţii a raportat 153 de decese de COVID-19 vineri, ridicând totalul la 4.172 de la începutul pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *