Skip to content
Politică

Președintele PPE dă indicii despre strategia ACL pentru turul II

Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, aflat într-o vizită în România, a făcut o serie de declarații privind pozițiile adoptate de partidele de dreapta în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Liderul PPE a spus că statul de drept, justiția și lupta cu corupția vor fi respectate de candidatul ACL, Klaus Iohannis, nu de Victor Ponta.

„Știți pentru ce am venit aici, este pentru a sprijini candiatul de centru dreapta, Klaus Iohannis, pentru ca el să căștige alegerile de duminică. Sunt convins că valorile PPE, statul de drept, justiția, lupta cu corupția, vor fi respectate de Iohannis, și nu de Ponta”, a spus acesta.

Joseph Daul s-a referit și la experiența de primar a candidatului ACL, Klaus Iohannis, pe care o consideră benefică, întrucât un primar e foarte aproape de cetățenii săi.

„Al doilea lucru pe care vreau să-l spun este că România are nevoie de locuri de muncă și creștere econimică, și cred că Klaus Iohannis a făcut la Sibiu un astfel de exercitiu. Când spunem că un primar nu e în stare să gestioneze o țară, mă gândesc pur și simplu la cum face prietenul meu Jacques Chirac,  a fost primar al Parisului, apoi președinte. Și prima mea calitate a parcursului meu politic a fost de primar. Esti foarte aprope de cetățenii tăi. Știi ce se întâmplă la nivelul cetățenilor tăi. Aceasta e cea mai bună experiență pe care o poate avea un candidat la președinție. De asta sunt aici și îl sprijin”, a mai adăugat Joseph Daul.

De asemenea, președintele PPE, a declarat că a avut întâlniri cu toate partidele de dreapta din România, dezvăluind că din partea unor formațiuni a primit mesajul că Iohannis ar avea mai multe voturi dacă acestea nu l-ar spijini fățiș. Totodată, Daul a criticat opțiunea PNȚCD, care și-a îndemnat simpatizanții să-și anuleze votul, scriind mesaje pe buletinul de vot.

M-am întâlnit cu toate partidele de dreapta. Politica e un lucru foarte complicat. Anumite partide mi-au explicat că era mai bine să nu sprijine direct candidatura lui Iohannis, că un sprijin indirect ar aduce mai multe voturi, altora le-am spus că nu este normal pentru ca familia de centru dreapta trebuie sa fie unita. E scandalos să se treaca pe buletinele de vot diverse mesaje. E un act anti-constituțional. Un partid are dreptul să ceară ce vrea, dar să treacă altceva pe buletinul de vot, nu am auzit de așa ceva”, a adăugat președintele PPE.

Totodată, Joseph Daul și-a exprimat speranța ca toți cetățenii să poată vota în cel de-al doilea tur de scrutin.

Numărul de scrisori primite după primul tur al alegerilor a fost impresionant. Și în toate țările europene am intervenit pentru a spune ca în cel de-al doilea tur aceste probleme trebuie rezolvate. Sper ca toți românii să poată să-și exprime punctul de vedere duminică”, a mai spus liderul european.

2 comentarii la “Președintele PPE dă indicii despre strategia ACL pentru turul II

  1. Dle Daul, romanii sint liberi si chiar au constiinta! Dati indicatii acasa la dvs, acolo unde legaturile cu rusii lui Putin sint la pret mare! Nu mai dati cu piatra cu in Romania, sintem tara membra UE cu drepturi egale! Adunatura pe ca o sustineti si care va seamana au facut rau Romaniei cu sprijinul dvs!

  2. Deci, recapitulam …. in sprijinirea directa si afirmata a lui Iohannis au zis pas si PNTCD, si UDMR, pana si PMP !!! Deci Daul, asta, care dreapta reprezinta ??? Dreapta Germaniei ??? Sau dreapta lui Basescu ??? Cine a ramas in afara de PNL-ul asta mare si gaunos-inrourat ??? Adica, domnule Daul, sau mai bine zis mai talambule, astia toti nu sunt in PPE ??? Pentru tine doar Basescu inseamna PPE ? Ce zici sa o intrebi si pe Adina Valean, ca vad ca tace ca si mutalaul asta de candidat neamt. Si e colega ta de partid si parlament european, ba chiar si cu functii inalte. Ea il sustine pe mut ??? Eu iti zic doar atata : marsh de unde ai venit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *