Skip to content
Europa Politică

Preşedintele PPE spune că nu va lăsa guvernul socialist să strice viitorul României

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, salută „determinarea” cu care românii au ieşit în stardă pentru a apăra justiţia, anunţă că PPE sprijină lupta pentru apărarea statului de drept în România şi spune că PPE nu va lăsa „acţiunile guvernului socialist şi ALDE să strice viitorul României”.

Democraţia europeană nu poate să existe fără statul de drept. Spun asta în fiecare zi, peste tot: independenţa justiţiei, libertatea şi solidaritatea. Dacă toţi conducătorii PPE-ului se întâlnesc astăzi la Sibiu este şi pentru că vrem să ne oferim sprijnul acţiunilor preşedintelui Iohannis, ale lui Ludovic Orban şi partidului  membru al PPE în susţinerea statului de drept şi în lupta împotriva corupţiei. Vreau să salut curajul şi determinarea românilor care au coborât în stradă pentru a lupta în toţi aceşti ultimi ani. Nu o să lăsăm acţiunile guvernului socialist şi ALDE să strice viitorul României pentru că la baza acestei decizii stau valorile noastre europene”, a afirmat Joseph Daul în discursul său de la summitul PPE care are loc joi la Sibiu.

Preşedintele PPE a transmis românilor că „vocea lor e auzită de la Bucureşti până la Bruxelles şi în toate cele 4 colţuri ale Europei”.

Independenţa justiţiei nu este un lux, ci o necesitate. Justiţia trebuie să fie în serviciul tuturor românilor şi nu al unor privilegiaţi. Democraţia nu poate funcţiona fără independenţa justiţiei. Românii pot să conteze pe noi pentru a-i apăra şi pentru a proteja valorile care ne unesc pe toţi în Europa” a adăugat Daul.

Acesta a precizat că la votul din 26 mai îi încurajează pe români să transpună la urme „ceea ce au apărat cu atâta ardoare în stradă”.

2 comentarii la “Preşedintele PPE spune că nu va lăsa guvernul socialist să strice viitorul României

  1. Ce părere are președintele PPE despre jocul dublu al UDMR în actul legislativ al Parlamentului României.

  2. Daul spune ca nu va lasa ca PSD+ALDE sa strice viitorul, de colonie si groapa de gunoi, al Romaniei si viitorul poporului roman ca sclavul si cobaiul Germaniei, Olandei, Frantei, etc. pe care, mai marii UE, l-au destinat Romaniei si poporului roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *