Skip to content
Politică

Președintele PSD Bihor, despre dificultățile în alegerea candidaților pentru primării

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat, joi, despre dificultățile în alegerea candidaților pentru primării. Liderul social-democrat a subliniat că, acolo unde este posibil, se va ţine cont de această dorinţă a electoratului.

„Acolo unde putem să ţinem cont, ţinem cont de dorinţa populaţiei de schimbare a clasei politice. Acolo unde avem primari în funcţie, mergem în continuare cu ei. În alte localităţi, am făcut sondaje, iar în alte locuri mergem cu candidaţii care sunt cei mai cunoscuţi în zonă. E greu să ţii cont de ideea de a aduce oameni noi peste tot, pentru că nu prea sunt oameni care îşi doresc să fie candidaţi pentru primarii”, a declarat, în conferinţă de presă, Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, citat de agerpres.ro.

Acesta a adăugat că PSD Bihor are, în acest moment, 92 de candidaţi pentru localităţile din judeţ, care sunt în total, 101.

Liderul social-democrat a anunţat, în cu acelaşi prilej, că în cele două localităţi în care primarii au fost validaţi ca şi candidaţi ai PNL, respectiv Criştioru de jos şi Pietroasa, PSD a găsit două noi persoane pe care să le susţină în lupta electorală. Deoarece una dintre acestea a mai fost primar, până în 2012, iar celălalt este un candidat nou, Mang consideră că cei doi au cele mai mari şanse de a recâştiga sau câştiga primăriile.

În prezent, PSD Bihor nu are încă un candidat stabilit pentru Primăria Oradea, fiind în curs de finalizare un sondaj de opinie. Potrivit lui Mang, întrebările din chestionar s-au referit la nivelul de trai, la gradul de mulţumire a populaţiei faţă de ce se întâmplă în municipiu, inclusiv faţă de performanţele guvernelor care au existat.

În câteva localităţi din judeţ, PSD nu va avea candidaţi pentru poziţia de primar, ci doar pentru listele de consilieri. Este vorba despre şase localităţi, cu populaţie maghiară de peste 90%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *