Skip to content
Politică

Preşedintele Republicii Moldova apreciază sprijinul României

Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, a susţinut miercuri că este foarte important ca în Republica Moldova să fie investit capital de către un partener serios ca România.

„I-am spus preşedintelui Iohannis că îmi doresc ca România să participe în continuare, aşa cum am stabilit şi înainte, la dezvoltarea noastră energetică, ce ne-ar permite să ieşim din zona vulnerabilităţilor. Sunt riscuri politice, geopolitice şi economice, pe care le-am abordat astăzi, în discuţia noastră, iar evitarea lor ar plasa Republica Moldova într-un spaţiu european de stabilitate. Când vorbim despre investiţii, cred că este foarte important ca în Republica Moldova să investească un partener serios, de încredere şi cu bune intenţii, aşa cum este România pentru noi”, a spus Nicolae Timofti, la Palatul Cotroceni, în conferinţa comună cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit agerpres.ro.

Potrivit acestuia, criza politică de la Chişinău nu a afectat dialogul politic şi economic între cele două state.

„Dimpotrivă, am sentimentul că greutăţile prin care trece Republica Moldova ne-au apropiat şi mai mult, iar perspectivele de colaborare devin tot mai evidente, de neocolit. Aceasta este evoluţia firească a lucrurilor. Sprijinul constant şi valoros, pe care România ni-l acordă în multe domenii, este de necontestat„, a spus Timofti.

Preşedintele Republicii Moldova a punctat că apropierea politică, economică şi informaţională între cele două ţări trebuie să fie un deziderat al anilor care urmează.

„Suntem uniţi prin sânge, istorie şi spirit. Trebuie doar să punem în valoare acest tezaur comun, în numele prosperităţii şi securităţii noastre, a tuturor”, a adăugat Timofti.

1 comentariu la “Preşedintele Republicii Moldova apreciază sprijinul României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *