Skip to content
Politică

Președintele României a convocat CSAT! Discuții pe tema situației de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO

presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

Situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO;

Măsuri privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate și creșterea rezilienței.

Amintim că președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au avut, vineri, o discuție la Palatul Cotroceni pe tema situației din Ucraina.

De altfel, amintim că Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, vineri, că România va continua să susțină ferm importanța întăririi Flancului Estic al NATO după ce Rusia a cerut oficial rretragerea forțelor NATO din România și Bulgaria. MAE arată, într-un comunicat tranmis G4Media.ro, că ”România va continua să susțină ferm, cu argumente bazate pe evoluțiile de securitate din Vecinătatea Estică, importanța întăririi Flancului Estic”.

DETALII AICI: UPDATE Rusia cere oficial retragerea trupelor NATO din România. Reacția MAE: Solicitarea e inacceptabilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *