Președintele Sanitas București: „Un asistent medical câştigă la fel sau poate mai puţin decât un om ce vinde shaorma”

Medicină
Sursa foto: Pixabay

Preşedintele Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a afirmat, luni seară, că un asistent medical câştigă la fel sau poate chiar mai puţin decât un om care vinde shaorma sau unul care face curierat în Capitală. El a mai menţionat că o asistentă medicală este nevoită într-o tură de noapte să îngrijească pacienţii din două clădiri separate, potrivit News.ro.

Viorel Huşanu a fost întrebat luni, la Medika TV, despre întâlnirea organizată de ASSMB.

„Astăzi a fost o întâlnire în care noi am încercat să identificăm toate problemele din sistemul de sănătate. Cu siguranţă nu am făcut acest lucru, pentru că ele sunt foarte multe, dar am tras concluzia că deblocarea posturilor urgent ar fi o soluţie şi nu aşa cum spune domnul ministru, respectând procedura, probabil ne-ar apuca Paştele. Noi am vrea o deblocare rapidă, aşa cum s-a întâmplat în pandemie. În pandemie salariaţii au fost angajaţi pe perioadă determinată, fără concurs. Ulterior, au decis atât ei, cât şi angajatorii, dacă merită să transforme postul într-unul pe perioadă nedeterminată. Cine a meritat a avut postul transformat, dar am rezolvat problema în pandemie. Ori acum acest lucru trebuie să se întâmple la fel, pentru că este o criză majoră. Doamne fereşte, ajungem să moară pacienţii, pentru că noi nu avem cu cine lucra”, a precizat liderul de sindicat.

El a explicat că în finalul acelei întâlniri concluzia a fost că dacă nu vor fi deblocate posturile cât mai rapid, atunci se vor pierde pacienţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: