Skip to content
Politică

Președintele Senatului Universității din Iași critică dur OUG de modificare a Legii educației

Președintele Senatului Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, Constantin Rusu, consideră că OUG de modificare a Legii educaţiei reprezintă o „aberație“ și nu are nicio justificare.

În același timp, acesta este de părere că persoana care solicită retragerea titlului de doctor „recunoaşte automat că a plagiat”.

„Nu îi văd rostul. În situația în care cineva cere lucrul acesta, automat recunoaște că lucrarea sa nu este creație proprie, că nu are contribuții, că a plagiat. Aș vrea să îl văd pe primul care va aplica la ea. Nu vorbim de domnul Ponta, acolo a fost practic dovedit de o serie întreagă de comisii. Personal și profesional, nu văd rostul unei asemenea ordonanțe, în condițiile în care există organisme abilitate care să valideze doctori și care să le retragă titluri“, a declarat președintele Senatului Universității „Al. I. Cuza“ din Iași, informează Mediafax.

El a susţinut că măsura nu are nicio utilitate practică, prin faptul că titlul de doctor este singurul care nu este validat exclusiv de universitate sau de minister, existând Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare care, prin comisiile sale, verifică toate doctoratele.

„Ținând cont de faptul că acesta este primul gest al lui Sorin Câmpeanu în calitate de ministru, sper să nu continue așa. Cred că erau alte probleme mai importante ale învățământului superior, pe care, fiind rector, cred că le cunoaște. Ar trebui să vedem ce facem exact cu legea asta, pe care au înnebunit-o. Pentru cei din Senat este o situația aproape fără ieșire, eu trebuie să îmi angajez un jurist care să mă țină la curent cu modificările aduse modificărilor legii“, a adăugat Constantin Rusu.

Guvernul a modificat luni, prin Ordonanţă de Urgenţă, Legea educaţiei, pentru a permite oricărui deţinător de titlu ştinţific să renunţe la acesta, relatează B1.

2 comentarii la “Președintele Senatului Universității din Iași critică dur OUG de modificare a Legii educației

  1. Mai clar de atat ce poti sa mai comentezi ?” Voi adauga insa cava : Cum VVP face prostiii , dar cu mana altuia , a incercat si de aceasta data sa

  2. S-a explicat atat de clar . Ce poti sa mai comentezi ? As mai adauga : cum VVP face prostiii , dar cu ” mana ” altuia , a incercat si de aceasta data …..folosind justitia . Dar cum spune romanul a…..sbarcit-o .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *