Președintele și premierul polonez se ceartă în timpul summit-ului NATO

Sursa foto: wyborcza.pl

Premierul liberal polonez, Donald Tusk, l-a acuzat pe președintele Poloniei, conservatorul Andrzej Duda, că i-a „scuipat în față” guvernul, după ce președintele a declarat că se va opune prin veto legalizării avortului și i-a calificat pe membrii executivului de la Varșovia drept „tăntălăi”, relatează agenția EFE.

În declarațiile făcute de președintele Duda la un post de televiziune apropiat fostului guvern conservator polonez, el a spus că nu va promulga niciodată o lege care să dezincrimineze avortul în Polonia, întrucât „avortul ucide oameni”, arată Agerpres.

Președintele a estimat că o femeie însărcinată care face un avort ilegal nu ar trebui să fie pedepsită, „întrucât se află într-o situație specială”, ci ar trebui pedepsite „persoanele care într-un fel sau altul participă la această procedură, în mod ilegal”.

Aceste declarații survin la scurt timp după ce premierul Tusk și-a anunțat intenția de a accelera adoptarea unei legi de dezincriminare a avortului până în a 14-a săptămână de sarcină, una dintre principalele sale promisiuni electorale, și a asigurat că „după vorbe a venit momentul faptelor” .

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: