Preşedintele SUA Joe Biden a promulgat legea privind politica de apărare. Cheltuieli militare record

Sursă foto: Joe Biden

Preşedintele SUA Joe Biden a promulgat vineri legea privind politica de apărare a SUA, care autorizează cheltuieli militare anuale record de 886 de miliarde de dolari şi politici precum ajutorul pentru Ucraina şi acţiunile de contracarare a Chinei în regiunea Indo-Pacifică, relatează Reuters.

Legea de Autorizare a Apărării Naţionale, sau NDAA, a fost adoptată de Congres săptămâna trecută. Senatul SUA, controlat de democraţi, a aprobat legislaţia cu o majoritate puternică bipartizană de 87 la 13, în timp ce Camera Reprezentanţilor a aprobat-o 310 la 118.

Proiectul de lege, unul dintre puţinele acte legislative majore pe care Congresul le adoptă în fiecare an, reglementează de la creşterea salariilor pentru membrii din armatei şi achiziţia de nave şi avioane până la politici precum sprijinul pentru parteneri străini precum Taiwan.

Documentul, care numără aproape 3.100 de pagini, a impus o creştere a salariilor cu 5,2% pentru militari şi a majorat bugetul total al securităţii naţionale cu aproximativ 3%, până la 886 de miliarde de dolari. De asemenea, enumeră anumite companii chineze de baterii despre care spune că nu sunt eligibile pentru achiziţiile Departamentului de Apărare.

Legea include o prelungire cu patru luni a activităţii unei autorităţi de supraveghere naţională în litigiu, oferind parlamentarilor mai mult timp fie să reformeze, fie să păstreze programul, cunoscut sub numele de Secţiunea 702 a Legii de supraveghere a informaţiilor externe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL