Skip to content
Politică

„Președintele trebuie să iasă din letargie!”. Ce semnal de alarmă transmite Rareș Bogdan EXCLUSIV

Modul în care înțeleg politicienii să își impună punctul de vedere, prin manifestări tot mai agresive, nu reprezintă decât o imagine în oglindă a unei stări ce pune în pericol stabilitatea societății, consideră un cunoscut realizator de emisiuni.

Rareș Bogdan, prezentatorul show-ului „Jocuri de Putere”, dezvăluie pentru PSNews.ro o serie de pericole ce se ascund în spatele radicalizării discursurilor afișate în spațiul public, unele dintre acestea degenerând și în confruntări fizice violente.

S-a ajuns în societatea românească, atât la nivel politic, cât și la nivelul presei, presa are vina ei, la o exacerbare a modului de comunicare, la o radicalizare a discursului într-o extremă. Le-aș recomanda tuturor să citească cu mare atenție scririle din Universul, din Adevărul, ziarele interbelice cele mai puternice, pentru a vedea ce se întâmpla atunci înainte să se intre într-o epocă a asaninatelor politice.

După episodul Palada, în care jumătate din internetul românesc sau o treime, plus 3 televiziuni, au aplaudat gestul, mi se pare că România nu mai are foarte mult până să ajungă la acel nivel. Când Codrin Ștefănescu, Nicolicea, Șerban Nicolae, Bădălău sau, mai nou, Marin Anton ajung la astfel de gesturi în spațiul public mi se pare extrem de periculos. De aici, până la nivelul anilor 20-30 este foarte puțin”, se declară alarmat realizatorul TV.

Galop spre impredictibilitatea totală

Ultima săptămână a fost marcată de două confruntări fizice violente care au implicat politicieni sau susținători ai unor partide, sociologuul Mirel Palada lovindu-l în platoul unei televiziuni pe senatorul Mihai Goțiu, urmat apoi de un scandal, cu pumni și picioare împărțite la o petrecere de nuntă, între senatorul PSD Niculae Bădălău și deputatul liberal Marin Anton.

Istoria nu iartă! Dacă nu se intervine foarte rapid de către președintele Iohannis, Academia Română, inclusiv Ion Iliescu, care rămâne patriarhul părții ‘roșii’, pentru a recomanda calm, un dialog civilizat și pentru a elimina inclusiv manifestările extrem de dure la adresa unor politicieni venite din partea unor jurnaliști vom asista la o escaladare pe care nimeni nu o mai poate controla și România va deveni complet impredictibilă.

Gândiți-vă că Bădălău este al doilea om în PSD. Nu am văzut ca PSD să se delimiteze de gestul său, după cum nu am văzut să se delimiteze de Palada, care a ocupat timp de 2 ani postul de purtător de cuvânt într-un guvern social-democrat.

România, încet și sigur se îndreaptă spre un model de tip Belarus, de tipul așa-ziselor democrații, de fapt autocrații sud-americane și, de ce nu, cu Liviu Dragnea urmând modelul Putin. Avem amenințări, înjurături pe sub mustață și încercări de intimidare a jurnaliștilor de la Rise Project, Hotnews sau Realitatea Tv.

Important este să nu meargă mai departe. Solicit ca președintele să iasă din letargie, Ion Iliescu să iasă pe teren pentru zona roșie, care nu ascultă sfaturile prezidențiale ale domnului Iohannis, iar Academia Română să încerce să vină cu un mesaj prin care să facă România să nu derapeze prea mult, ba chiar cred că și Biserica ar trebui să își exprime un punct de vedere care să îndemne la mai multă toleranță.”, solicită Rareș Bogdan.

Ultimul incident s-a soldat cu un dosar penal pentru Niculae Bădălău, iar conducerea PNL a cerut liderilor social-democrați să îl excludă pe senator din rândul membrilor formațiunii.

O astfel de măsură este privită cu sceticism însă de alți comentatori și politicieni, în contextul în care Bădălău este președinte executiv al PSD, iar partidul nu a făcut nicio declarație oficială prin care să condamne agresiunea lui Mirel Palada asupra unui politiian al Opoziției.

 

 

 

1 comentariu la “„Președintele trebuie să iasă din letargie!”. Ce semnal de alarmă transmite Rareș Bogdan EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *