Skip to content
Politică

Preşedintele Tribunalului Timiş: Într-o ţară în care oamenii au încredere doar în Zâna Măseluţă, nimeni nu vorbeşte despre adevărata miză a desfiinţării Secţiei Speciale

stanford.edu

Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a postat pe Facebook un mesaj care face referire la desfiinţarea Secţiei Speciale, afirmând că miza este aceea „de a îngropa definitiv abuzurile săvârşite împotriva magistraţilor incomozi”. „Într-o ţară în care oamenii mai au încredere doar în Zâna Măseluţă şi în care, în curând, staborul va redeveni o opţiune, nimeni nu vorbeşte despre adevărata miză a desfiinţării Secţiei Speciale. Aceea de a îngropa definitiv abuzurile săvârşite împotriva magistraţilor incomozi”, afirmă ea, potrivit news.ro.

Stoicescu spune, în postarea sa de vineri, că nimeni nu spune că „s-a încălcat flagrant dreptul la o instanţă imparţială şi independentă”.
„Într-o ţară în care oamenii mai au încredere doar în Zâna Măseluţă şi în care, în curând, staborul va redeveni o opţiune, nimeni nu vorbeşte despre adevărata miză a desfiinţării Secţiei Speciale. Aceea de a îngropa definitiv abuzurile săvârşite împotriva magistraţilor incomozi. Şi de a o lua de la capăt, eventual… Între ţipete politicianiste şi păreri emise la un pahar, niciun profesionist nu a ieşit să explice ce a însemnat şi ce poate însemna, conferirea competenţei de cercetetare a magistraţilor unor procurori care, în acelaşi timp, sunt părţi în cauzele deduse judecăţii. Nimeni nu spune că, ani de zile, de fapt, s-a încălcat flagrant dreptul la o instanţă imparţială şi independentă”, scrie Stoicescu.
Judecătoarea se întreabă cât de imparţial poate fi un judecător când ştie că procurorul de şedinţă poate începe urmărirea penală împotriva lui.
„Cât de corect poţi să judeci când ştii că procurorul tău de şedinţă poate începe mâine urmărirea penală împotriva ta, în baza unui denunţ formulat de un condamnat pe care tu, judecător corect, l-ai trimis după gratii? Cât de imparţial te poţi pretinde când şi se poate flutura, ani la rând, dosarul de urmărire penală pe numele tău, dacă dai cumva semne de prea multa independenţă?”, mai spune preşedintele Tribunalului Timiş.
Stoicescu vorbeşte şi despre superficialitate, dar şi de ”numirea procurorilor de rang înalt”.
„Faptul că există oameni care nici măcar nu au citit raportul Inspecţiei Judiciare, dar susţin cu vehemenţă desfiinţarea Secţiei, arată cât de superficial gândim. Politicienii par a nu înţelege că independenţa şi imparţialitatea judecătorilor sunt mai importante decât orgoliile meschine şi trebuie să rămână deasupra înţelegerilor şi minciunilor politicianiste, a jocurilor de culise. Nu am fi ajuns aici dacă justiţia nu ar fi fost, de mai bine de 20 de ani, obiectul trocului murdar al tuturor partidelor politice. Când numirea procurorilor de rang înalt s-a făcut pe principiul unu de la mine unu de la tine, la ce să te aştepţi? Dacă cineva îşi imaginează că politicienii îşi doresc, prin desfiinţarea Secţiei, apărarea independenţei magistratilor, se înşeală amarnic”, scrie Adriana Stoicescu.
Preşedintele Tribunalului Timiş spune că se doreşte continuarea luptei anticorupţie ”pe hârtie”.
”Ei îşi doresc continuarea luptei anticorupţie pe hârtie, garantată doar împotriva adversarilor politici, cu largul concurs al unor judecători reduşi la tăcere. Căci nu va mai avea nimeni timp să se gândească la dreptate şi aplicarea legii, la corectitudine. Vom fi ocupaţi să pronunţăm soluţii potrivite, menite să ne asigure liniştea şi libertatea. Următorul pas va fi desfiinţarea Înspecţiei Judiciare, reîntoarcerea la inspectorii judiciari din cadrul Ministerului Justiţiei, tribunalele populare conduse de oamenii puterii. Totul cu largul concurs al celor care nu citesc şi fac politică, deşi ar trebui să citească şi să nu facă politică. Noapte bună, democraţie şi stat de drept!”, îşi încheie Adriana Stoicescu postarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *