Skip to content
Politică

Președintele Tribunalului Timiș, mesaj exploziv: Judecătorii aleg în continuare să tacă!

Sursă foto: adevarul.ro

Președintele Tribunalului Timiș, Adriana Stoicescu a reacționat dur la scandalul din justiție. Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, ea face comentarii acide la adresa situației actuale.

În postarea sa de pe rețeaua de socializare, magistratul susține că judecătorii sunt forțați să tacă, constrânși de obligațiile de rezervă impuse de statutul magistratului și de diferitele atacuri la care sunt supuși, conform Adevărul.

„Descurajaţi de atacurile suburbane, judecătorii aleg în continuare să tacă. Cu excepţia unor sinucigaşi (e), obligaţia de rezervă este înţeleasă ca dreptul la tăcere deplină, până la anihilarea libertăţii de exprimare. În schimb, mincinoşii ne dau lecţii de sinceritate, iar impostorii de onestitate” susține președintele Tribunalului Timiș pe pagina sa de Facebook, făcând referire, fără însă a da nume, la declarațiile făcute într-un interviu de președintele Curții Supreme, Cristina Tarcea.

Adriana Stoicescu mai face referire și la politizarea justiției susținând că „este greu de înțeles și inacceptabilă când e vorba de revocări, devenind absolut normală şi dezirabilă când e vorba de numiri”.

Ea mai declară pe pagina sa de Facebook că: „Ceea ce se întâmplă azi sub ochii noştri este consecinţa înţelegerilor politice şi a compromisurilor, a privirilor întoarse în altă parte. Totuşi, nimeni nu a ieşit public să ameninţe judecătorii supremi. Solidarizându-mă cu colegii de la instanţa supremă, copleţiţi de volumul de muncă şi supuşi unor presiuni inimaginabile, mă intreb retoric dacă doar noi, cei «mici», avem obligaţia de rezervă? Libertatea de exprimare permite, totuşi, unora să formuleze opinii publice despre dosare pe rol? Termenul de redactare a unor hotărâri poate face obiectul unei dezbateri publice? Când legea e pentru unii mumă si pentru alţii ciumă, cred că putem pleca cu toţii acasă”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *