Skip to content
Externe

Președintele Zelenski cere ca Ucraina să fie primită de urgență în UE: „Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa”

captură foto

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere ca țara sa să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență. El spune că soldații ucraineni nu luptă doar pentru țara lor, ci pentru toată Europa.

Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”,  a spus el într-un mesaj televizat.

Când am candidat la președinție, am spus că fiecare dintre noi este președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru starea noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un luptător. Și sunt încrezător că fiecare dintre noi va câștiga”, a mai spus președintele ucrainean.

El a avut un mesaj și pentru militarii ruși care participă la invazia în Ucraina: „Părăsiți tehnica militară și plecați, nu credeți în ce vă spun comandanții voștri, pur și simplu plecați”.

Întreb mamele, copiii, tații din Rusia: mii de soldați de ai voștri au picat deja, pentru ce ați venit, de ce ați veni?”, a continuat el.

2 comentarii la “Președintele Zelenski cere ca Ucraina să fie primită de urgență în UE: „Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa”

  1. Toate agresiunile contra oameni si drepturi constituționale sunt de condamnat ! Așa cum de doi ani Pandemia COVID19 și vaccinarea cu seruri experimentale prin efecte adverse produce boli sau chiar decese, si ne -înțelegerile între Rusia și Ucraina ajung la mare tensiune, deși se puteau incheia acorduri diplomatice la nivel statal și european !!! Inarmarea Ucrainei de către americani, creează indemn la război, oare asta se dorește ??? Cele mai multe conficte sunt la nivel economic, cu scumpiri excesive la carburanți și energie,, de ce nu se dezbat aceste probleme la companiile producatoare cu plafonare prețuri !9?!?

  2. Pareremea de cetățean romăn : Acum există foruri de înaltă competență ca U.E., ONU, etc. Prin convenții de ajutor recipruc intre state, se pot evita toate conflictele armate prin negocieri și convenții diplomatice !!! E nevoie de competență, democrație și oameni de afaceri obiecrivi !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *