Skip to content
Europa

Preşedintele Zelenski trage un nou semnal de alarmă: Dacă Ucraina cade, Rusia se va afla la frontierele unor state NATO!

Twitter

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se declară, într-un interviu acordat Reuters şi CNN, ”foarte recunoscător” omologului său american Joe Biden şi liderilor ONU, însă apreciază că aceştia nu l-au ”auzit”.

”Este important să se ştie că, dacă Ucraina cade, toate aceste trupe se vor afla la frontiere ale unor membri NATO, ale Lituaniei, Poloniei”, declară Zelenski. ”Şi va exista aceeaşi problemă acolo şi va avea loc o a doua serie de teste, pentru că vor exista, de asemenea, provocări”, avertizează liderul ucrainean.

Preşedintele ucrainean îndeamnă Rusia, în acest interviu, acordat Reuters într-un complex guvernamental puternic păzit, să oprească bombardarea oraşelor ucrainene pentru ca să înceapă negocieri semnificative în vederea unui armistiţiu, în contextul în care o primă rundăde negocieri între Rusia şi Ucraina a condus la progrese slabe. El îndeamnă statele membre NATO să impună o zonă de interdcţie aeriană, pentru a opri forţăele aeriene ruse, subliniind că este vorba despre o măsură preventivă şi nu menită să atragă NATO într-un război cu Rusia.

Potrivit News.ro, Zelenski, care a refuzat să părăsească Kievul în timp ce forţe ruse înaintează către capitala ucraineană, avertizează totodată că Kievul va cere garanţii de securitate cu caracter constrângător juridic, în cazul în care NATO refuză aderarea Ucrainei. Între condiţiile unei continuări a negocierilor cu Rusia, el subliniază că ”este necesar ca cel puţin să nu mai bombardeze oameni, să oprească pur şi simplu bombardamentele şiapoi să se aşeze la masa negocierilor”.

În timpul interviului, Rusia a bombardat turnul televiziunii din Kiev, situat lângă un momorial al Holocaustului, Babi Iar, în care aufost ucise cel puţin cinci persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *