Skip to content
Politică

Președinți de filiale dau cu subsemnatul la AEP ca la Parchet EXCLUSIV

radioconstanta.ro

Vă prezentăm în cele ce urmează o situație cel puțin ciudată petrecută la Autoritatea Electorală Permanentă. Concret, surse din mai multe partide au declarat joi pentru PSnews.ro că AEP a solicitat datele personale ale președinților de organizații județene din diverse formațiuni politice.

Până aici, nimic neobișnuit. Elementul inedit, însă, este felul în care a fost formulată solicitarea: instituția le-a cerut politicienilor inclusiv numele mamei și al tatălui, pentru a fi trecute în fișa AEP.

O astfel de abordare are un caracter extrem de particular, fiind caracteristică mai degrabă unor situații-limită – spre exemplu, celor care vizează investigații ale procuraturii.

Încercând să facem lumină privind scopul acestui demers, l-am contactat telefonic pe Marian Muhuleț (vicepreședinte al AEP), a cărui disponibilitate de comunicare verbală a fost extrem de limitată, oficialul Autorității Electorale Permanente confirmându-ne sec informația, dar repetând obsesiv să îi trimitem solicitare scrisă dacă dorim mai multe detalii, pe principiul „Altă întrebare” al fostului ministru de Justiție Florin Iordache. Redăm integral conversația cu cel plătit din bani publici pentru a comunica transparent cu presa:

Reporter PSnews: Avem informația potrivit căreia AEP a solicitat datele personale ale tuturor președinților de filiale din diverse partide politice și vreau să vă întreb dacă este adevărat.

Marian Muhuleț: Da, este adevărat.

Reporter PSnews: În ce scop a fost demarată această acțiune?

Marian Muhuleț: Întrebați-ne în scris!

Reporter PSnews: În scris, răspunsul solicitării vine foarte greu (în termen de câteva zile). Noi vrem să dăm materialul acum – de-asta v-am contactat.

Marian Muhuleț: Oți vrea, dar noi răspundem doar în scris.

Reporter PSnews: La ce partide a fost demarată această acțiune?

Marian Muhuleț: În scris, dacă vreți răspunsul de la noi! Formulați întrebările în scris și vă vom răspunde în scris!

Reporter PSnews: Bun – o să vă trimit solicitare scrisă. Dar vom nota în material și confirmarea dumneavoastră de adineaori.

Marian Muhuleț: Da, puteți s-o notați, dar să știți că este pur o chestiune administrativă. Adică nu vă așteptați la lucruri spumoase!

Reporter PSnews: Păi, tocmai această chestiune administrativă ne interesează: care este rostul ei? Pentru că am văzut că au fost solicitate inclusiv numele părinților. Și ne-am gândit că așa ceva doar la parchet se face – din câte știm noi.

Marian Muhuleț: S-o face și la parchet, dar noi suntem o instituție administrativă. Întrebați-ne în scris și vă răspundem!

Nu încheiem acest articol fără să ne întrebăm: ce chestiune administrativă poate fi atât de importantă (încât să creeze un asemenea iureș) după campania legislativă și nu a fost la fel de importantă după campania locală, având în vedere că ambele campanii funcționează după aceeași legislație?

Totodată, vă prezentăm mai jos solicitarea scrisă pe care am adresat-o AEP:

Solicitare actiune AEP partide

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *