Skip to content
" "
Europa Politică

Președinția Consiliului UE. Norica Nicolai: Le cer tuturor să excludă beneficiul personal sau de partid din acest proiect!

ziardecluj.ro

Preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România bate la ușă. În opinia publică au existat numeroare dezbateri pe acestă temă conturându-se chiar două tabere, a celor care susțin că țara noastră este pregătită pentru o astfel de provocare și a celor care au o opinie la polul opus.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura cu europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai. Concret, întrebată dacă România este pregătită pentru președinția Consiliului UE, eurodeputata a transmis că țara noastră a început deja să preia dosarele și nu vor fi probleme în privința expertizei în a fi închise cât mai multe din acestea. De asemenea, chestionată care este atmosfera în cadrul instituțiilor europene înaintea acestei președinții a Consiliului UE, Norica Nicolai a atras atenția că este una tensionată din pricina Brexit-ului.

" "

„România este pregătită. Țara noastră a început deja să preia dosarele și lucrează de câteva luni bune cu președinția austriacă. Așadar, nu vor fi probleme cu privire la expertiza românească pentru a închide foarte multe dosare.

Atmosfera este una destul de tensioantă pentru că ne așteaptă Brexit, unul dificil, puternic și toți va trebui să ne mobilizăm pentru a găsi cele mai bune soluții care să nu afecteze cetățenii europeni din Marea Britanie și nici pe britanicii care vor să locuiască în Europa”, a declarat europarlamentara.

Totodată, confruntată cu faptul că au existat anumite divergențe între Guvern și Administrația Prezidențială, Norica Nicolai a subliniat că este important ca cele două instituții să se debaraseze de alt tip de interese și să lucreze în interesul României mai ales în contextul în care este prima președinție de acest tip pe care țara noastră o preia.

„Și Guvernul și Administrația Prezidențială trebuie să lucreze în beneficiul României. Eu ca om politic le cer tuturor să excludă beneficiul personal sau de partid din acest proiect al președinției Consiliului UE. Când vom fi la a 10-a președinție de acest tip putem să discutăm, dar fiind la prima ne obligă la o conduită care să onoreze România”, a conchis Norica Nicolai în exclusivitate pentru PSNews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *