Skip to content
Politică

Presiuni SIPA și asupra magistraților tineri? Judecător CSM, declarație cu două tăișuri EXCLUSIV

Persistă presiunile din jurul arhivei SIPA și asupra magistraților tineri? Un judecător, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a acordat joi pentru PSnews.ro o declarație cu două tăișuri.

Este vorba despre Bogdan Mateescu, în vârstă de 35 de ani (foto jos; sursa: viatavalcii.ro), ales în mandatul 2016-2022 al CSM. Concret, redacția PSnews.ro a vrut să știe dacă vreun membru al actualului CSM a resimțit vreo presiune în legătură cu eventuale dezvăluiri compromițătoare din arhiva SIPA.

viatavalcii.ro Bogdan Mateescu

„Pot să vă mărturisesc că nimeni din CSM – din discuțiile purtate – nu a simțit astfel de presiuni și că eu, în ceea ce mă privește, sunt magistrat din 2005 (atunci s-a desființat SIPA), dar eu nu am auzit vreun coleg de-al meu să spună că ar fi resimțit presiuni de felul acesta. Pot spune din proprie experiență – nu cred că angajez cu nimic instituția sau vreun coleg”, a răspuns judecătorul Mateescu.

Am insistat: a primit CSM vreo sesizare din țară, privind magistrați care ar fi fost șantajați cu ajutorul arhivei SIPA?

„Nu aș putea să vă spun lucrul acesta. Nu știu dacă s-au primit sesizări pe calea administrativă și n-aș vrea să speculez. Eu cred că nu, dar nu am acces la registratura Consiliului. Eventualele sesizări au un anume circuit, dar eu cred că nu. Noi, cel puțin cei mai tineri, privim cu foarte multă detașare situația aceasta”, a replicat Mateescu.

Nu în ultimul rând, întrebat dacă, în opinia lui, arhiva SIPA a dispărut în mod real sau continuă să activeze într-o altă formă, Bogdan Mateescu a dat un răspuns cu tâlc pentru colegii săi din magistratură.

„În opinia mea, un judecător este atât de independent cât dorește să fie, un procuror este atât de independent cât dorește să fie. Prin urmare, speculațiile privind existența unor entități obscure care influențează – repet: din punctul meu de vedere – sunt false”, a încheiat judecătorul.

1 comentariu la “Presiuni SIPA și asupra magistraților tineri? Judecător CSM, declarație cu două tăișuri EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *