Presiunile cresc asupra lui Biden. Majoritatea democraților vor ca el să se retragă din cursa pentru Casa Albă

Sursa foto: X

Mai mult de cinci membri democrați de rang înalt din Camera Reprezentanților i-au spus liderului minorității din Cameră, Hakeem Jeffries, într-o convorbire telefonică de duminică, că președintele Joe Biden trebuie să se retragă din campania pentru 2024, potrivit unor surse familiare cu convorbirea, citate de CNN.

Jeffries a organizat această convorbire pentru a verifica poziția membrilor clasamentului după prestația lamentabilă a lui Biden la dezbaterea de luna trecută. Convorbirea, care a avut loc înainte ca parlamentarii să se întoarcă la Washington în această săptămână, a fost plină de îngrijorare profundă cu privire la potențialele daune aduse biletului democrat și la modul în care acesta pune în pericol șansele partidului de a recâștiga majoritatea în Cameră.

Jeffries nu a împărtășit cu colegii săi poziția sa cu privire la întrebarea dacă Biden ar trebui să continue să candideze pentru realegere, a declarat pentru CNN o sursă care a participat la apel.

Potrivit uneia dintre surse, numărul parlamentarilor care au afirmat în mod explicit că Biden nu ar trebui să fie candidatul Partidului Democrat a fost mai mare decât numărul celor care s-au pronunțat în favoarea rămânerii lui. Printre cei care s-au opus ca Biden să fie nominalizat s-au numărat Mark Takano, Adam Smith, Jim Himes, Joe Morelle, Jerry Nadler și Susan Wild, potrivit celor trei surse.

Cinci parlamentari au cerut public ca Biden să se retragă din cursa prezidențială: Lloyd Doggett, Seth Moulton, Raúl Grijalva, Angie Craig și Mike Quigley.

Reprezentanții democrați Maxine Waters și Bobby Scott au vorbit în sprijinul lui Biden, potrivit uneia dintre surse.

Una dintre îngrijorările exprimate în timpul convorbirii de aproape două ore a fost că democrații își vor pierde șansa de a obține majoritatea în Cameră dacă Biden este candidatul, a declarat una dintre surse, adăugând că, în general, s-a recunoscut că vicepreședintele Kamala Harris ar trebui să fie candidatul.

„A fost destul de brutal”, a declarat un consilier democrat senior pentru CNN, vorbind sub rezerva anonimatului pentru a discuta despre conversația privată dintre liderii Camerei Reprezentanților.

Deși nu au fost prezenți la convorbire, parlamentarii din Congresul Black Caucus, inclusiv Joyce Beatty din Ohio și Frederica Wilson din Florida, s-au grăbit să îl apere pe Biden de colegii lor care i-au cerut președintelui să se retragă.

Beatty, fost președinte al CBC, a declarat că democrații „nu ar trebui să se răzvrătească împotriva propriului nostru președinte” și că alegătorii de culoare sunt loiali și vor continua să îl sprijine pe Biden.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: