Skip to content
Puterea Știrilor Video

Prestația Armatei Roșii a ”șocat lumea militară”, susține ministrul Apărării: ”Avea o imagine mai bună decât a reușit să facă în această perioadă”

news.com.au

Invitat în studioul Puterea Știrilor, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat că Armata Roșie „avea o imagine mai bună decât a reușit să facă în această perioadă”, în contextul războiului din Ucraina. ”Este cumva un lucru care a șocat și lumea militară”, a spus ministrul Apărării Naționale.

Totodată, Vasile Dîncu a precizat că este un moment oportun pentru România în care „putem să depășim anumite trepte istorice care ne-au fost potrivnice”, să sărim de pe locurile în care suntem acum în Europa, după anumite criterii.

„Există mituri care se nasc prin opoziție. Unul a fost cel al <<Războiului Stelelor>>, în care timp de câteva decenii SUA și URSS s-au luptat în investiții, care ajunge primul pe Lună. A fost o bătălie și simbolică în care s-au cheltuit foarte mulți bani. Am văzut niște calcule, că s-ar fi putut optimiza social o parte din lume cu acești bani (…)

Cred că Armata Roșie avea o imagine mai bună decât a reușit să facă în această perioadă. Este cumva un lucru care a șocat și lumea militară. Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și ceea ce a șocat este, în primul rând, factorul uman. Acest lucru a emoționat întreaga lume și a dat coeziune Europei și celorlalți. Dincolo de înzestrarea armatelor, faptul că ucrainenii nu au cedat, așa cum s-au așteptat cei din regimul Putin, a fost un element definitoriu pentru a crea în jurul lor o emoțională solidaritate. Reacția Europei, de exemplu, care să aprobe bani pentru sprijin armat în Ucraina, este o dovadă că istoria se schimbă. Cred că este unul dintre momentele importante în care România, dacă are politicieni cu viziune în acest moment și cu curaj, putem să depășim anumite trepte istorice care ne-au fost potrivnice. Putem face mai mult pentru România, pentru poziția ei în lume. Să sărim de pe locurile în care suntem acum în Europa, după anumite criterii”, a declarat Vasile Dîncu, la Puterea Știrilor.

A 35-a zi de război

Armata ucraineană afirmă că angajamentul Rusiei de a-și retrage trupele din jurul Kievului are menirea de a „induce în eroare”, în timp ce Pentagonul spune că forțele ruse au început o „repoziționare”, dar nu „o retragere reală”. În fața Consiliului de Securitate al ONU, Rusia a fost acuzată că a provocat „o criză alimentară mondială” prin declanșarea războiului în Ucraina, în timp ce bilanțul atacului cu rachetă de la Mîkoliv a ajuns la 12 morți și cel puțin 33 de răniți.

Kremlinul a declarat miercuri că discuțiile purtate marți la Istanbul între delegațiile rusă și ucraineană nu au condus la nimic „foarte promițător” sau la un „avans”, reducând speranțele unui progres decisiv în negocieri, potrivit Le Figaro.

„În acest moment nu putem raporta nimic foarte promițător sau vreun avans. Mai este mult de lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *