Skip to content
Politică

Presupus atentat în Siria. Zeci de generali au fost uciși

Presupus atentat în Siria. Zeci de generali au fost uciși.

Astfel, zeci de generali rusi ar fi fost ucisi in urma unui presupus atentat cu masina-capcana care ar fi vizat o baza rusa in apropiere de orasul Latakia, in nord-vestul Siriei, a relatat miercuri publicatia israeliana The Jerusalem Post, citand surse din cadrul rebelilor sirieni.

Atentatul, despre care s-a aflat abia miercuri, a avut loc duminica dupa-amiaza si a fost comis, conform ziarului citat, de doua factiuni de opozitie – Ahrar al-Sham si miscarea Bayan.

Potrivit biroului de presa al Ahrar al-Sham, cele doua factiuni, in coordonare cu jihadisti locali, care se infiltrasera pe teritoriul bazei militare ruse, au decis sa comita atentatul dupa ce au observat o adunare de generali de rang inalt. Gruparea Ahrar al-Sham sustine ca zeci de generali rusi au fost ucisi si raniti in explozie.

Anuntul privind acest atac a fost amanat pana miercuri pentru a se asigura ca jihadistii implicati in atac s-au intors in siguranta in teritoriile controlate de opozitie, potrivit Hotnews.ro

Astfel, baza militara rusa care a fost tinta atentatului cu masina-capcana este considerata unul dintre cele mai importante centre militare ale fortelor rusesti de pe coasta mediteraneana a Siriei, fiind situat la aproximativ 15 km de Latakia.

Atentatul a fost anuntat cu putin timp inainte de intrarea in vigoare a armistitiului convenit intre Rusia si SUA, programat sa inceapa sambata. Moscova si Washingtonul au indicat deja ca incetarea ostilitatilor nu se extinde si asupra gruparii Statul Islamic (SI) si a Frontului Al-Nosra, dar dupa acest atac Rusia ar putea adauga pe aceasta lista si Ahrar al-Sham, scrie The Jerusalem Post.

Ministerul rus al Apararii nu a facut deocamdata vreun comentariu cu privire la informatiile despre presupusul atentat

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *