Skip to content
Politică

Pretențiile rușilor continuă. Ce dorește Moscova de la Chișinău

B1.ro

În cadrul întrevederii ce a avut loc între secretarul Ministerului rus de Externe Grigorii Karasin și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene Tatiana Molcean, Moscova a prezentat Chișinăului o serie de pretenții cu privire la relațiile bilaterale.

Astfel, Secretarul de stat de la Chișinău a fost nevoită să asculte o serie de pretenții  ce au venit din partea Moscovei. Potrivit părții ruse, Moldova nu acordă acces liber unor cetățeni ai Federației Ruse. În special rușii sunt nemulțumiți de interzicerea canalelor de televiziune rusești și a limbii ruse chestiuni pe care Moscova le consideră „umanitare”, potrivit Deschide.md.

De asemenea partea rusă și-a arătat nemulțumirea față de tentativele Chișinăului de a aborda la nivel internațional problema retragerii trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

În cadurul întrevederii, au fost examinate de asemena problemele cu care s-au confruntat funcționarii de rang înalt și alte persoane oficiale, în timpul deplasărilor de serviciu în Federația Rusă. Părțile vor continua conlucrarea în vederea depășirii acestor complicații.

De amintit că Republica Moldova a cerut Rusiei să fie informată despre toate persoanele care vin în țara noastră pentru a efectua rotația trupelor ruse de pe teritoriul țării noastre.

În vara acestui an Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție care cere Rusiei să-și retragă necondiționat trupele de pe teritoriul Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *