Skip to content
Politică

Prețul carburanților a alertat Consiliul Concurenței: Este o evoluție surprinzătoare!

ultimenotizie.net

Prețul carburanților vânduți în România a alertat Consiliul Concurenței, care a declanşat o investigaţie sectorială pe această piață, după ce preţurile fără taxe la combustibili au depăşit uşor media Uniunii Europene.

Concret, autoritatea vrea să stabilească în ce mod s-au format aceste prețuri, precum şi cum a fost transpusă directiva europeană privind stocurile obligatorii de carburanţi, a declarat luni preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu. Investigaţia ar putea dura un an de zile, menționează Cetățeanul.net.

„Mai ales în prima parte a anului trecut, preţurile în România fără taxe la benzină şi la motorină sunt mai mari decât în marea majoritate a ţărilor din UE, sunt peste media UE, ceea ce e un fenomen nou. Pentru că, tradiţional, în România, preţurile fără taxe erau puţin sub media Uniunii Europene”, a spus Chiriţoiu într-un eveniment pe teme energetice.

Şeful autorităţii antimonopol argumentează necesitatea anchetei prin faptul că, faţă de prima parte a anului trecut, lucurile s-au schimbat sensibil.

„Este semi-adevărat că în România preţul carburanţilor este mai mare decât în Austria. Întrebarea este de ce de un an de zile este mai mare decât media Uniunii Europene. Căutăm răspunsul”, a afirmat Chiriţoiu.

Autoritatea de concurenţă va analiza de ce preţurile fără taxe la carburanţi au urcat în ultimele luni, depăşind media Uniunii Europene.

„Pentru noi este o evoluţie surprinzătoare. O să vedem de ce, de la sfârşitul anului 2016, au crescut preţurile fără taxe, care acum sunt uşor peste media europeană”, a menționat Bogdan Chiriţoiu.

Citiți mai multe AICI – inclusiv lista cu prețurile carburanților din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *