Skip to content
Economie

Prețul carburanților a depășit 8 lei pe litru. Unde este cea mai scumpă benzină

Inquam Photos / Octav Ganea

Prețul carburanților în România a depășit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, arată datele analizate pe baza Monitorului Prețurilor la Carburanți, aplicație lansată de Consiliul Concurenței.

Profit.ro a relatat luni că scumpiri de 10 bani/l la carburanți au fost înregistrate peste weekend și că prețul carburanților a urcat de la începutul acestui an cu aproape o cincime și va continua să crească, efectele invadării Ucrainei de către Rusia nefiind încă facturate în prețul la pompă. Depășirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piața din România și vine în contextul cererii mari de carburanți și al prețurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial, scrie profit.ro.

Astfel, un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu și MOL din Bușteni, pe DN 1. Alte benzinării din apropiere comercializează și ele carburanții la aproape 8 lei. De exemplu, un litru de benzină premium la stația Rompetrol din Comarnic costă 7,91 lei, la Petrom Bușteni costă 7,85, iar la Lukoil Azuga 7,92 lei. Motorina premium costă și ea peste 8 lei la aceleași benzinării OMV și MOL (8,08 lei pe litru) și foarte aproape de acest prag la Rompetrol, Lukoil și Petrom.

Barilul de petrol pe piața europeană a depășit luni, 130 de lei și se tranzacționa, marți, cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *