Prețul energiei electrice spot a crescut masiv în iulie în România, pentru a treia lună la rând

Energie Electrica
Sursa foto: Pixabay

După creșterile masive din mai și iunie, prețul energiei electrice vândute pe piața pentru ziua următoare (PZU) de la București a crescut masiv și în iulie, lună în care au fost consemnate prețuri orare record ale acestui an, care ne-au amintit de criza energetică din 2022.

Prețul mediu al pieței pentru ziua următoare (PZU) de la București, a fost, în iulie, de 721 de lei/MWh, potrivit datelor obținute de noi – operatorul pieței, OPCOM, va publica cifrele probabil zilele următoare. Dat fiind că, în iulie, același preț mediu a fost de de doar 486 de lei/MWh, avem așadar o creștere masivă, de peste 48%, de la o lună la alta. Sau un plus de 235 de lei, doar de la o lună la alta.

În luna iulie, pe fondul temperaturilor caniculare care au condus la creșterea consumului, al unor probleme ale unor grupuri (cea mai mare a fost o declanșare a unei unități nucleare), dar și al, practic, unei decuplări a zonei noastre de piața central și vest-europeană, s-au consemnat prețuri orare uriașe, în special în orele de vârf de seară, când nu mai există energie din surse fotovoltaice.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: