Prețul grâului american crește în raport cu deprecierea dolarului. Tendințele generale ale pieței de cereale

Prețul grâului american a profitat de slăbirea dolarului pentru a-și crește valoarea, în timp ce prețurile porumbului și cele ale soiei au cedat în fața recoltelor și îmbunătățirilor climatice anunțate în Brazilia.

Cotațiile americane la Bursa de la Chicago

Luni seară, la Chicago, prețul grâului a profitat de slăbirea dolarului la nivel internațional, pentru a se revigora, în timp ce porumbul și soia au rămas ancorate în tendințele negative ale pietei cerealelor.

În ceea ce privește verificarile de săptămâna trecută ale grâului, acestea s-au situat sub așteptările pieței, mai  exact vorbim despre o cantitate de 169 kt. Pe de altă parte, inspecțiile la soia au depășit previziunile atingând 2,5 Mt, în timp ce cele la porumb au rămas în parametrii previziunilor analiștilor, la 438 kt. Sosirea ploilor în Brazilia a liniștit însă piața și acest lucru ar trebui să contribuie la accelerarea plantării de soia în țară și la îmbunătățirea traficului fluvial pentru transportul cerealelor.

Progresul recoltei americane afectează și prețurile la porumb și soia

La închiderea sesiunii pe Bursa de la Chicago, prețul grâului SRW, cu scadență în decembrie 2023, a crescut cu 1,25 dolari/bushel ajungând la 5,87 dolari/bushel.

Contractele futures pe porumb pentru decembrie 2023 au scăzut de la 5,25 c$/bushel, astfel, un bushel de porumb se vinde la 4,9 dolari.

Boabele de soia cu livrarea în noiembrie 2023 au scăzut cu 15,5 c$/bushel, ajungând la prețul de 12,87 dolari/bushel.

În Statele Unite, prin convenție, un bushel este egal cu 27,216 kg de grâu; 25,4 kg de porumb; 21,772 kg de orz; 25.301 kg de secară; 14,515 kg de ovăz.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL