Skip to content
Politică

Prețul independenței: se cere EXCLUDEREA Ungariei din UE

radioresita.ro
" "

Premierul maghiar Viktor Orbán plătește prețul pretențiilor de independență față de Uniunea Europeană, un laitmotiv al discursurilor lui din ultimii ani: se cere EXCLUDEREA Ungariei din UE.

Ideea a fost lansată de către ministrul Afacerilor Externe din Luxemburg, Jean Asselborn, care susține că Ungaria lezează valorile fundamentale ale comunităţii europene.

„Cei care – precum Ungaria – construiesc garduri împotriva refugiaţilor, ca Ungaria, sau cine încalcă libertatea presei sau independenţa Justiţiei, aceia ar trebui excluşi temporar sau, la nevoie, chiar permanent din Uniunea Europeană”, a șeful diplomației luxemburgheze, citat de Deutsche Welle.

În opinia sa, aceasta ar fi singura posibilitate de a menţine coeziunea şi valorile blocului comunitar.

Premierul maghiar Viktor Orban încalcă masiv valorile fundamentale ale Uniunii Europene, a subliniat Asselborn. Ulterior, şeful diplomaţiei luxemburgheze a fost şi mai tranşant: „Tipi ca Orban au pus în încurcătură UE care, în afară, arată ca o uniune angajată în respectarea unor valori pe care, însă, nu mai este capabilă să le asigure pe plan intern”.

Asselborn s-a pronunțat pentru modificarea Tratatului UE, astfel încât un eventual proces de excludere a Ungariei să fie mult mai uşor: „Ar fi de ajutor o modificare a reglementărilor, aşa încât pentru suspendarea calităţii de stat membru al Uniunii să nu mai fie necesară o unanimitate pe viitor”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *