Preţuri de cantină studenţească la restaurantul parlamentarilor. Cât costă o dorada la grill sau un muşchiuleţ de porc

Sursa foto: Unsplash

Preţurile de la restaurantul parlamentarilor s-au mai majorat după pandemie, dar meniurile rămân pentru toate buzunarele, nu pentru salariile şi indemnizaţiile speciale ale aleşilor.

Nu multă lume știe faptul că aleșii statului plătesc un preț infim pentru mâncarea de zi cu zi la restaurantul parlamentarilor. În timp ce la raft alimentele se scumpesc pe zi ce trece, parlamentarii au parte de un adevărat răsfăț culinar pe care plătesc câțiva lei. Cum arată meniul aleșilor statului și care este cel mai scump preparat.

Meniul din Parlamentul României a fost mereu un subiect controversate. Nici nu este de mirare, având în vedere că, multă vreme, parlamentarii au fost cei care mâncau foarte bine pe bani puțini.

În urmă cu doi ani, imediat după pandemie, prețurile de la restaurantul Parlamentului României erau ireal de mici. Aleșii statului plăteau 2 lei pentru o porție de ciorbă și 5.7 lei pentru o ciorbă de fasole.

De atunci, timpul a trecut, iar prețurile la alimente au crescut. Românii abia dacă pot trăi de la o lună la alta, dar se pare că de aleșii statului nu simt asta. Nici nu ar avea cum, având în vedere că zilnic se răsfață cu preparate pentru care plătesc un preț infim.

La restaurantul din Casa Poporului, totul se calculează la virgulă. Toate preparatele au prețuri cu zecimale. De exemplu, o salată însoțită de o chiflă costă 22,8 lei.

La o privire de ansamblu, întregul meniu de la Casa Poporului este unul cu prețuri foarte mici. Niciunde în București nu se mai găsesc altfel de preparate la un preț așa competitiv.

În ciuda faptului că primesc salarii mari, parlamentarii nu scot din buzunar bani mulți pe mâncare. Meniul este alcătuit în așa fel încât să satisfacă gusturile tuturor și să aibă un preț mai mult decât rezonabil.

Și, totuși, potrivit mediaflux.ro, există și excepții. În meniul de la restaurantul parlamentarilor sunt și preparate mai scumpe. Este vorba de acele preparate mai complexe, precum doradă la grill sau mușchiuleț de porc aromatizat. Prețul acestora începe de la 40 de lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL