Preţuri exagerate. Turiștii, obligați să plătească 200 de lei pentru a pune un cearceaf pe „pat de scoici”

Plaja
Sursa foto: Pixabay

De la 1 iulie, pe litoralul românesc preţurile au explodat, fie că este vorba despre cazare, mâncare sau alte servicii. Tot mai mulţi români iau în considerare deja pentru anul viitor destinaţii din afara ţării, unde preţurile sunt mult mai mici.

După ce un român a distrubuit pe reţelele de socializare un bon de la o unitate de alimentaţie din staţiunea Mamaia, potrivit căruia a plătit 7 lei pentru un mic, din ce în ce mai multe persoane care au fost sau sunt vara aceasta pe litoralul românesc au început să posteze bonurile fiscale cu sumele pe care le-au plătit pentru o masă, un suc, o bere etc sau cu preţurile afişate în dreptul meniurilor din restaurante. Dacă la acestea mai adaugi şi costul zilnic al şezlongului cu umbrelă de pe plajă, deja ţi se învârteşte capul.

La o autoservire din Mamaia, tradiţionalii mici care sfârâie pe grătarul oricărui român au ajuns un produs „de lux”, din moment ce costă 7 lei unul singur, cu un pic de muştar lângă. Nici hamsiile nu sunt tocmai ieftine, la 14 lei porţia, adică 140 lei kilogramul. Cartofii prăjiţi şi ardei copţi au ajuns să coste 70 lei kg, iar ciupercile – 100 lei, relatează RomâniaTV.

„Exagerat de scump. Mi-ar trece pofta. Aşa ajung unii bogaţi”, „Preturi de Tenerife, jeapca pe față… nu e prost ăla care cere, ci ăla care dă… dezgustător”, „De vină sunt cei ce cumpără”, sunt câteva dintre comentariile lăsate de diverşi utilizatori la postarea cu preţul unui mic.

„Dacă mergeai la împinge tava prin Constanța, nu mai aveau ei clienți și prețuri ca astea”, recomandă cineva.

Este adevărat că, faţă de anul trecut, preţurile la carne şi la legume şi fructe au crescut considerabil, dar cele practicate pe litoralul românesc sunt exagerate, este concluzia celor mai multor persoane care continuă să posteze pe reţelele de socializare bonuri cu sume astronomice pe care le-au plătit în diverse staţiuni.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: