Prețurile abonamentelor Netflix se măresc. În ce state s-au majorat, deja, tarifele

Sursa foto: Freepik

Prețurile abonamentelor Netflix se măresc. În anumite state europene, în Japonia, Africa și în Orientul Mijlociu, s-au aplicat, deja, majorări ale tarifelor.

În anumite state europene, în Japonia, Africa și în Orientul Mijlociu, prețurile abonamentelor Netflix s-au majorat deja. Creșterea tarifelor vine după ce reprezentanții platformei de streaming au decis să nu îi mai lase pe abonați să partajeze parolele și conturile. Costurile urmează să fie mai mari pentru actualii și viitorii abonați, susțin reprezentanții. În Spania și Italia, de pildă, aceste modificări se află în curs de implementare.

Prețurile au fost majorate în anul 2023, în SUA și Marea Britanie.

Partajarea parolelor a fost oprită în urmă cu doi ani. Tot atunci, reprezentanții platformei de streaming au anunțat că vor să introducă reclame. La nivel global, are 282 de milioane de abonați. Introducerea reclamelor pe platformă ar putea deveni o afacere considerabilă pentru Netflix, însă reprezentanții au precizat că acest aspect nu ar avea loc până anul viitor.

Potrivit BBC, veniturile încasate de Netflix, în perioada iulie – septembrie, au crescut cu 15 procente, la peste 9,8 miliarde de dolari. Pentru aceeași perioadă, profitul companiei a crescut de la 1,6 la 2,3 miliarde de dolari.

Ce prețuri se percep pentru România

Compania americană a fost fondată în anul 1997. Potrivit platformei, în România, prețurile sunt următoarele, la momentul actual:

  • Tarif Minim: 4,99 euro/lună;
  • Tarif Standard: 9,99 euro/lună (se adaugă 2,99 euro per lună pentru fiecare extra abonat);
  • Tarif Premium: 11,99 euro/lună (se adaugă 2,99 euro per lună pentru fiecare extra abonat).

Persoana care dobândește calitatea de „extra abonat” va avea propriul cont cu parolă. Abonamentul, însă, așa cum specifică pagina de Asistență a Netflix, se va achita de persoana care l-a invitat pe noul abonat să utilizeze la comun acel cont pe platforma de streaming.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: