Preţurile aurului au depăşit 2.100 de dolari uncia, atingând un nou record

aur
Sursa foto: Unsplash

Preţurile aurului au atins noi recorduri luni, pentru a doua zi consecutiv, preţurile spot atingând 2.100 de dolari, în condiţiile în care goana globală pentru lingouri pare să continue, transmite CNBC.

Conform analiştilor, preţurile aurului sunt pe cale să atingă noi maxime anul viitor şi ar putea rămâne peste nivelul de 2.000 de dolari. Analiştii invocă incertitudinea geopolitică, o perspectivă mai slabă a dolarului american şi posibile reduceri ale ratelor dobânzilor.

Preţurile metalului galben au crescut timp de două luni consecutive, odată cu conflictul israelo-palestinian care a stimulat cererea pentru activul refugiu, în timp ce aşteptările privind reducerea ratei dobânzii au oferit un sprijin suplimentar.

Aurul tinde să performeze bine în perioadele de incertitudine economică şi geopolitică datorită statutului său de depozit de valoare de încredere.

”Retragerea anticipată atât a  dolarului american, cât şi a ratelor dobânzii în 2024 sunt factori cheie pozitivi pentru aur”, a declarat şeful strategiei pieţelor, economie globală şi cercetare a pieţelor la UOB, Heng Koon How, pentru CNBC.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: