Prețurile ceasurilor de lux la mâna a doua, la un nou minim istoric

Sursă foto: Unsplash

Indicele Bloomberg Subdial al prețului ceasurilor de lux arată o nouă scădere, astfel încât piese ale unor mărci precum Rolex, Patek Philippe sau Audemars Piguet pot fi cumpărate cu sume mai mici decât de obicei.

Prețurile ceasurilor de lux la mâna a doua, aparținând unor case renumite precum Rolex, Patek Philippe și Audemars Piguet, au scăzut pe măsură ce Rezerva Federală a SUA a majorat ratele dobânzilor pentru a reduce inflația în creștere. Iar fenomenul nu se rezumă la piața din Statele Unite.

Indicele Bloomberg Subdial Watch Index, care urmărește prețurile pentru cele mai tranzacționate 50 de modele de ceasuri în funcție de valoarea tranzacțiilor, a scăzut cu aproximativ 10% în 2023. Acesta se află acum la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, după ce, la începutul anului 2022, înregistrase o creștere importantă.

Conform Bloomberg, creșterea vertiginoasă din 2021 – 2022 fost generată de o cerere puternică de ceasuri second-hand scumpe de la brandurile elvețiene de top venită de la clienții care, blocați în case au avut timp și bani pentru achiziții online. Însă frenezia s-a redus ulterior, prețurile ceasurilor înregistrând cea mai mare scădere în perioada aprilie – august 2022.

Totuși, chiar dacă prețurile pentru cele mai solicitate modele de lux au scăzut puternic, ceasuri precum Rolex Daytona, Patek Philippe Nautilus sau Audemars Piguet Royal Oak, continuă să se tranzacționeze pe piața secundară cu mult peste prețurile de vânzare cu amănuntul. Asta, în parte, pentru că accesul la piese noi este limitat și implică un timp îndelungat de așteptare pentru clienți.

În acest context, cei de la Subdial, platformă de tranzacționare pe piața secundară a ceasurilor de lux cu sediul în Marea Britanie, comnsideră că acum este un moment propice pentru achiziții. Tocmai pentru că indicele Bloomberg Subdial a coborât la 26.912 lire sterline (cca. 31.000 de euro).

Potrivit acestui indice, Rolex Submariner verde („Kermit”) a fost cel mai mare perdant în privința prețului, cu o scădere de 4,6% în ultima perioadă. Rolex Day Date din aur galben a fost unul dintre puținele modele care au câștigat, cu o majorare de 1,3%, cea mai bună dintre cele ale pieselor incluse în indice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: