Indicele global al prețurilor produselor alimentare a crescut, în luna februarie, impulsionat de cotațiile mai mari la zahăr, lactate și uleiuri vegetale, a anunțat, vineri, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din: cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr.
În luna februarie 2025, acest indice s-a situat la o medie de 127,1 puncte, în creștere cu 1,6% față de nivelul de 124,9 puncte înregistrat în luna ianuarie 2025 și cu 8,2% peste nivelul din luna februarie 2024.
Creșterea din luna februarie s-a datorat în primul rând avansului prețurilor la zahăr, care au înregistrat o creștere de 6,6%, după trei luni consecutive de declin. Potrivit FAO, creșterea cotațiilor la zahăr a fost influențată de îngrijorările privind producția mondială în sezonul 2024/2025, grație evoluțiilor meteo nefavorabile din Brazilia.
Citeşte mai mult aici.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News