Prețurile petrolului au atins noi maxime

petrol
Sursă foto: Federația Națională de Gaze și Petrol

Prețurile petrolului au atins noi vârfuri miercuri, iar indicele de referință global Brent a urcat la cel mai ridicat nivel din ianuarie, după o reducere puternică a stocurilor de combustibil din SUA și o ofertă mai restrânsă din cauza reducerilor producției din Arabia Saudită și Rusia, care au compensat îngrijorările legate de încetinirea cererii din China, transmite Reuters.

Cotația țițeiului Brent a crescut cu 1,38 dolari, sau cu 1,6%, la 87,55 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după 27 ianuarie, scrie profit.ro.

Indicele de referință din SUA a atins în timoul ședinței 84,65 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2022. Stocurile de benzină din SUA au scăzut săptămâna trecută cu 2,7 milioane de barili, în timp ce stocurile de distilate, care includ motorină și ulei de încălzire, au scăzut cu 1,7 milioane de barili, au arătat datele guvernamentale, în comparație cu așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters, ca ambele să rămână în mare parte stabile.

Piețele au ignorat în mare măsură o creștere peste așteptări, de 5,85 milioane de barili, a stocurilor de țiței din SUA, după o reducere record cu o săptămână înainte.

Reducerea stocurilor de combustibil din SUA a ajutat la compensarea unor preocupări legate de cerere, după ce datele chineze de marți au arătat că importurile de țiței în iulie au scăzut cu 18,8% față de luna precedentă, până la cea mai scăzută rată zilnică din ianuarie. Sectorul de consum al Chinei a căzut, de asemenea, în deflație, iar prețurile la poarta fabricii au prelungit scăderile în iulie, în timp ce a doua economie din lume are dificultăți să revigoreze cererea.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: