Skip to content
Economie

Preţurile petrolului au închis marţi în creştere cu 3%, susţinute de speranţele că în curând va fi disponibil un vaccin pentru Covid-19

news.ro
" "

Preţurile petrolului au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere cu aproape 3%, susţinute de speranţele că în curând va fi disponibil un vaccin pentru Covid-19, care au compensat îngrijorările că noile măsuri de combatere a răspândirii noului coronavirus vor duce la o scădere a cererii, transmite Reuters.

Preţul petrolului Brent a închis în urcare cu 1,21 dolari, respectiv cu 2,9%, la 43,61 dolari pe baril. Cotaţia petrolului West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 1,07%, sau cu 2,7%, la 41,36 dolari pe baril

" "
" "

Ambele contracte au crescut luni cu 8%, înregistrând cel mai mare avans din ultimele peste cinci luni, după ce producătorii de medicamentte Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor experimental pentru Covid-19 are o eficacitate de peste 90%, pe baza rezultatelor iniţiale ale unui studiu clinic de fază finală.

Cotaţiile petrolului au urcat din nou marţi, după ce directorul Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii, Anthony Fauci, a declarat că dozele de vaccin vor fi disponibile pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de ele în decembrie, informează news.ro.

Asta sugerează că la un moment dat anul viitor oamenii vor putea fi vaccinaţi, ceea înseamnă că va exista o cerere mai mare pentru carburanţii de avioane”, a spus Bob Yawger, director pentru contracte futures în domeniul energiei la banca Mizuho.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *