Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 3%, până la cel mai redus nivel de la sfârşitul lunii iulie

Petrol
Sursa foto: ADMIRAL MARKETS

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 3%, până la cel mai redus nivel de la sfârşitul lunii iulie, deoarece au apărut îngrijorări legate de cerere din cauza datelor mixte din China şi a reducerii entuziasmului investitorilor faţă de posibile reduceri ale dobânzilor, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 3,53 dolari, sau cu 3,5%, la 82,23 dolari pe baril, la, în timp ce ţiţeiul american West Texas Intermediate a scăzut cu 2,88 dolari sau cu 3,6%, la 77,94 dolari pe baril.

Ambele contracte au atins cele mai reduse niveluri din 24 iulie, iar contractele futures pentru Brent au închis sub 84 de dolari pe baril pentru prima dată de la atacul islamiştilor Hamas, din 7 octombrie, asupra Israelului.

”Traderii vor rămâne în alertă maximă pentru semnele de apariţie a unui conflict mai larg în regiunea (Orientul Mijlociu) care ar putea întrerupe aprovizionarea, dar se pare că aceste temeri se diminuează”, a spus analistul OANDA Craig Erlam.

În ceea ce priveşte cererea, importurile de ţiţei ale Chinei au înregistrat în octombrie o creştere robustă atât de la an la an, cât şi de la o lună la lună, dar exporturile sale totale s-au contractat într-un ritm mai rapid decât se aştepta.

”Datele semnalează declinul continuu al perspectivelor economice chineze, determinat de deteriorarea cererii în cea mai mare destinaţie de export a ţării: Occidentul”, a declarat analistul City Index Fiona Cincotta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL