Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 4% şi au atins cele mai reduse niveluri din iulie

petrol
Sursă foto: Federația Națională de Gaze și Petrol

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 4% şi au atins cele mai reduse niveluri din iunie, deoarece o creştere peste aşteptări a stocurilor de benzină din SUA a exacerbat îngrijorările legate de cererea de combustibil, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,81 dolari, sau cu 3,5%, până la 74,39 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul american WTI au coborât cu 2,74 dolari, sau cu 3,8%, la 69,58 dolari pe baril.

”Are loc o distrugere a cererii pentru combustibili. Piaţa este mai concentrată pe cerere decât pe ofertă în acest moment”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior de tranzacţionare la BOK Financial.

Îngrijorările legate de sănătatea economică a Chinei au cântărit asupra preţurilor, la o zi după ce agenţia de rating Moody’s a redus perspectiva privind ratingul A1 al Chinei de la stabilă la negativă. Stocurile de benzină din SUA au crescut cu 5,4 milioane de barili săptămâna trecută, a spus Energy Information Administration, cu mult faţă de creşterea de 1 milion de barili la care se aşteptau analiştii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: