Skip to content
Politică

Previziuni legate de industrie. Va avea loc o creștere în următoarele trei luni!

romania-actualitati.ro

Se preconizează o creștere a activității în următoarele trei luni, în ceea ce privește industria prelucrătoare, construcții, comerț cu amănuntul și servicii.

În acest context, Institutul Național de Statistică a ținut să dea câteva detalii despre estimările pe care le fac managerii din industriile mai sus specificate în legătură cu aceste creșteri la care vom fi martori în următoarele trei luni.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +6%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice ce va înregistra tendința de creștere mai semnificativă (sold conjunctural +25%). Pentru prețurile produselor industriale se preconizează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

În sectorul comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendința de creștere a activității economice (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +14%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +12%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +18%)”, specifică Institutul potrivit constructiibursa.ro.

În ceea ce privește activitatea de construcții, creșterea volumului de muncă va fi moderată (sold conjunctural de +9%), iar referitor la numărul de angajați, managerii preconizează relativă stabilitate (sold conjunctural +2%).

Mai mult, cerere de servicii va înregistra o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%), iar privitor la numărul de angajați din sectorul servicii se estimează relativă stabilitate (sold conjunctural 4%). În legătură cu prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor, managerii se așteaptă la stabilitate (sold conjunctural +4%).

Articol susținut cu sprijinul SC. Bucegi Invest SA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *