Skip to content
Puterea Știrilor Video

Previziunile avocatului Gheorghe Piperea: ”Pe 7 decembrie, lockdown de 6 luni”

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, avocatul Gheorghe Piperea a criticat dur strategia Guvernului în gestionarea pandemiei de coronavirus, considerând că atât ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cât și secretarul de stat Raed Arafat ”au venit cu niște explicații de te stricai de râs”. De asemenea, avocatul consideră că legea care prevedea internarea asimptomaticilor a fost una ”nazistă”.

„Domnul Tătaru a venit cu niște explicații de te stricai de râs, ca de altfel și domnul Arafat, undeva prin august, afirmând că dacă nu au simptome trebuie să stea acasă până le trec simptomele. O contradicție <in terminis>. Asimptomaticul e cel care nu are simptome. Ce spune Arafat este că trebuie să fii băgat în spital până îți trec simptomele, alea pe care nu le ai.

Vă aduceți aminte de legea aceea nazistă, 136/2020, pe care am și contestat-o la Avocatul Poporului, că de aceea nu se ține sub control explozia virusului din vară pentru că în Parlament nu s-a lăsat această lege să treacă și n-au fost asimptomaticii băgați în pușcăria medicală.

Ce face domnul Tătaru miercuri, după ce mai întâi ridică această problemă domnul Orban, declară că nu mai este obligatorie introducerea asimptomaticilor în spital, și că aceștia se pot trata și de acasă. Mulțumesc, asta am spus și noi în urmă cu trei luni”, a spus Piperea.

Acesta este de părere că după alegerile parlamentare din decembrie în România se va institui un nou lockdown.

De vreme ce toată lumea vorbea de acest al doilea val, nu cumva trebuiau luate din timp aceste măsuri? Spre exemplu dacă ai doar 700 de paturi ATI, în condițiile în care nouă ni se spunea că sunt vreo 2000 în primă fază, oare nu cumva trebuia să faci rost de paturi?

Nu e vorba doar de pat, de logistica în sine, un pat ATI este extrem de scump pentru că necesită anestezist, necesită medic specialist, nu știu câte asistente, necesită extrem de multe lucruri, de aia când vorbești de pat ATI nu e vorba doar de patul material, ci despre un întreg sistem în viața unei persoane care se află într-o situație critică. Nu cumva ai cheltuit câteva miliarde de euro în această perioadă ca să faci acest lucru pe care îl așteptam noi pentru valul doi? N-ai făcut. Dar ce-ai făcut în schimb?

Vii și îmi spui că asta se întâmplă pentru că <<ați fost la nunți, la pelerinaje, la mare, că ați trimis copiii la școală>>, deși afirmă că <<v-am spus noi, atenție că trebuie să păstrați distanța dar e safe să mergeți al școală>>.

Singurul motiv pentru care nu ne-am îmbolnăvit atât de tare este ziua de 27 septembrie în care am fost la vot, dar acolo a fost ok, de asemenea va fi ok și pe 6 decembrie și eventual și în perioada de campanie electorală după care pe 7 decembrie va spune lockdown 6 luni de acum încolo”, a afirmat avocatul.

Avocatul Gheorghe Piperea, la ”Puterea Știrilor” cu Marinela Angheluș

Publicată de PS News pe Joi, 15 octombrie 2020

1 comentariu la “Previziunile avocatului Gheorghe Piperea: ”Pe 7 decembrie, lockdown de 6 luni”

  1. nu inteleg de ce diseminati informatii false, au fost sute de oameni infectati care s-au externat cand exista aceasta ” puscarie medicala” si nazista pe deasupra si chiar au murit dupa o zi sau doua acasa, iar cu lockdown-ul, lasati-o mai moale ca speriati babele si iar nu gasesc drojdie la magazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *